vrijdag 4 november 2011

Theorie examens gehaald

Vanmorgen moesten Erno en ik ons theorie examen doen. We zijn beide geslaagd, dus die hobbel is ook weer genomen. Nu kunnen we gaan afrijden. Eerst gaat Erno en daarna ga ik. Want als we allebei tegelijk gaan en we zakken beide, dan kunnen we beide niet meer rijden, totdat het rijbewijs eenmaal is gehaald. Anders krijgen we dan een zogenaamd learners rijbewijs. En dat betekent dat we alleen mogen rijden, met een ervaren iemand er naast. Het zou kunnen, als Kevin er dan naast zit. Maar dat doen we maar niet. We gaan gewoon om de beurt. Ons Nederlandse rijbewijs is 3 maanden geldig hier. Dus binnen deze tijd moeten we het Canadese rijbewijs hebben gehaald.

Rosanne heeft vanmiddag haar sollicitatie gesprek gehad. Er werden heel veel vragen gesteld. Binnen een paar dagen hoort ze of ze is aangenomen. Dus voor haar blijft het nog even spannend. Al heeft ze nog meer sollicitatie's lopen, hoor.

Erno gaat vanaf maandag als ZZP'er aan de slag. Een gebouw met diverse verdiepingen moet worden gerenoveerd. De eigenaar van dat gebouw is de eigenaar van de sportwinkel, waar we al eerder contact mee hadden. Zo kwam Erno aan die info. Er zijn al twee timmermannen aan de slag, maar de eigenaar wil er nog een bij, omdat hij de klus eerder af wil hebben. Erno zal sloopwerk, timmerwerk, loodgieterswerk en electra gaan doen.

Na veel info te hebben verzameld, blijkt dit voor Erno de beste manier te zijn om in deze branch aan het werk te gaan. Je kunt hier zo als ZZP'er aan de slag. Daarvoor hoef je niets te doen. Ook een inschrijving bij het KVK is hiervoor niet nodig. Maandag gaat hij beginnen. Super dichtbij ons en lekker de hele winter binnen. Lijkt hem prima om mee te beginnen en eerst eens aan de winters hier te wennen. Of hij dit blijft doen, dat ziet hij nog wel. Maar hij kan in ieder geval starten.

Na het gewone rijbewijs wil Erno wel zijn "kleine" vrachtwagen rijbewijs gaan halen. Hij is nu toch al bezig en dat schijnt niet zo veel extra te zijn. En er zijn best veel banen die om een Class 3 rijbewijs vragen. Als vakman en als chauffeur kan je hier best redelijk je brood verdienen.

Ik heb net vanmiddag mijn eerste CV afgeleverd. Morgen ga ik er mee verder. Dus van mijn kant nog weinig nieuws wat dat betreft.

Kevin zou gaan werken bij de sportwinkel in de stad. Maar omdat Kevin zijn visum nog niet rond is, durven ze het van beide kanten nog niet aan. Stel dat er iets gebeurd, dan is hij niet verzekerd en bovendien wil Kevin niet illegaal aan het werk. Dan zou hij het net kunnen verpesten en mogelijk geen visum meer krijgen. En dat wil hij niet op het spel zetten. Wel hebben ze afgesproken dat hij als oproepkracht daar aan de slag gaat zo af en toe.
Ook heeft hij twee klantjes waar hij gedurende de winter gaat sneeuw ruimen. Sommigen hebben daar nou eenmaal geen zin in, voordat ze naar hun werk moeten, of die kunnen het niet vanwege de gezondheid. Het is eigenlijk vergelijkbaar met een hovenier die de tuintjes bij houd van mensen. Maar dan anders. (ha,ha,ha)

Van de week ook even gebeld met Montreal om te vragen hoe het staat met onze container. Die schijnt maandag a.s. aan te komen in Montreal. Van daar uit moet ie dan nog 2600 km over land. Morgen ga ik weer bellen om bevestigd te krijgen of ie inderdaad maandag verwacht word.

Kevin is met vrienden aan het montainbiken in de heuvels en het bos hier ten zuiden van de stad. En wel in het donker. Dat doen ze hier wel vaker. Met zo'n mijnlamp op hun helm en op het stuur. Die jongen werkt bij de sportwinkel, zodat Kevin met geleend materiaal mee kon. Want ja, al zijn sportspullen liggen nog in de container. Morgen gaan Kevin en Rosanne ook weer schaats lessen.

Van het weekend wordt de eerste sneeuw hier verwacht. Rosanne heeft een winterjas en skibroek gekocht. Ik heb ook een skibroek gekocht. Dus laat de sneeuw maar komen. We kunnen er tegen, hoor. En Erno heeft wat spullen gekocht voor zijn nieuwe baan maandag.

De kerstverlichting zit hier bij de meesten al wel in de boompjes buiten of aan het huis. Want straks bij koudere temperaturen ga je dat niet meer doen. Dus ons boompje buiten is ook voorzien.
De winkels zijn hier volop met de kerstspullen bezig. Ja, sinterklaas slaan we dit keer over, al heeft Rosanne wel een paar zakken met pepernoten meegenomen vanuit Nederland. Dus daar zitten we nu aan. Het zal nu wel een sok bij de gashaard worden. Maar ook gezellig, hoor. 19 november is hier de Kerstparade door de stad. Een verlichte optocht. Zal ook een gezellige sfeer zijn in de sneeuw. Want ja, dat we een witte kerst zullen hebben, dat staat vast.

2 opmerkingen:

  1. Heey toppers!!!

    wauw nu al de theorie gehaald!! supergoed!!!
    en die container..haha ik hoop dat ie nu echt snel komt!! dan voel je je nog meer thuis...al moet ik zeggen dat jullie berichten zo leuk zijn dat we allemaal denken die redden zich er we!!! super trouwens dat erno al aan de slag kan!! en nu maar hopen dat kev snel zn juiste post binnen krijgt!! dan kunnen jullie eindelijk echt samen beginnen daar!!! liefs vanuit den ham... fuad, caro en irfan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kleine kinderen worden groot!
    Straks mag je voor de oudere gaan rijden, zo leer je wel de juiste ervaringen op te doen.
    Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen