maandag 7 november 2011

De eerste sneeuw

Vanmiddag begon het voor het eerst te sneeuwen. Naarmate de middag vorderde, werd het ook kouder. Eerst bleef de sneeuw niet zo erg liggen; was het natte sneeuw, maar later bleef het toch liggen. Morgenochtend begint Erno met werken. Dus de mannen zijn toch maar een beetje de sneeuw van het pad gaan vegen. Ben benieuwd wat er morgenochtend ligt.

Vanmiddag hebben Erno, Rosanne en ik een wandeling door onze wijk gemaakt door de sneeuwbui. Ja, wij kersverse nieuwe bewoners hier, vinden dat nog uniek natuurlijk. Bovendien hadden we nog helemaal geen tijd gehad om de omgeving te verkennen. En we wilden even naar buiten een frisse neus halen.

Kevin ging weer mountainbiken met zijn vriend. Lekker door de sneeuw, door de heuvels en het bos. In het bos is het dan veel minder slecht weer dan er buiten. Een uurtje of twee zijn ze dan wel zoet. Net op tijd voor het donker weer thuis. Want ook hier is vannacht het uur terug gegaan en is het nu ook vroeg donker. Op dezelfde tijden is het licht en donker als in Nederland. Dus met een donkere lucht begint het om 17.00 uur al te schemeren.

Vanaf nu gaan we ons ritme weer een beetje krijgen. De meeste dingen zijn geregeld, dus gaan we weer gewoon ons ding doen. De komende week staat voor Rosanne en mij in het teken van een baan vinden. Erno heeft deze week een korte werkweek, want vrijdag is al weer een lang weekend. Vrijdag is het Remembrance day. Dat staat in het teken van het eren van de overledenen en de veteranen uit de oorlog. In Nederland is het allerzielen. Of het dezelfde betekenis heeft in Nederland als in Canada, denk ik niet.

By the way: Bij de buren staat binnen de kerstboom al voor het raam. Ik hoop toch echt dat onze container er over 3 weken wel eens is, anders ben ik hier wel een beetje laat met de kerstboom. (Ha,ha,ha) Tot dan doen we het alleen even met onze lichtjes buiten in ons boompje.

2 opmerkingen:

  1. Je valt ook gelijk met je neus in de ....sneeuw! ;)
    Leuk om te lezen dat jullie weer "je ding" doen en al aardig gewent zijn!
    Zal voor je duimen dat je binnenkort een leuke baan vind!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fam. van Schagen7 november 2011 om 20:27

    Hey Dukes of Abbekerk, leuk om even jullie berichten te lezen. Die Erno heeft toch al weer snel een baan, maar dat zeiden jullie al op de afscheids middag in Warmetuut. Je moet in het begin zoveel mogelijk aanpakken, en naderhand weten ze je waarschijnlijk wel te vinden. Ik had niet verwacht dat jullie opnieuw je rijbewijs moesten gaan halen, dacht dat het zo overgeschreven kon worden, maar zo zie je maar weer, overal is het anders. Maar het beste nieuws is dat jullie voorlopig lekker op de plek van bestemming zijn en de draai beginnen te vinden. Nu al in de sneeuw en voor je het weet zit je al aan de kalkoen en is het jaar om.
    Caroline, hoop dat jij ook spoedig een baan kan krijgen, dat geld natuurlijk ook voor Rosanne en Kevin. Veel succes in jullie nieuwe woon omgeving en misschien wel skypes of via deze blog.

    Groetjes uit Zijdewind

    BeantwoordenVerwijderen