maandag 21 november 2011

Santa Claus is in town

Zaterdag, 19 nov. om 18.00 uur begon de Christmas parade in het centrum van de stad. We hebben ons goed aangekleed en zijn die kant op gewandeld. Heerlijk fris was het buiten, -17. Er stond geen wind, dus in je skipak is het goed te doen, hoor. Als je maar niet te lang stil staat. Mijn boots, die tot -50 kunnen, zijn er dan ook niet tegen bestand.

Het was erg gezellig langs de route. Veel mensen met kleine kinderen uiteraard, die vol verwachting wachtten op "Santa". Op de wagens werden er kerstliederen gedraaid en samen met die sneeuw en alle lichtjes, is het toch een echte kerststemming, hoor. De optocht was erg de moeite. Er deden veel wagens mee. Op de laatste wagen zat Santa Claus met zijn vrouw en de rendieren. Deze sfeer zie je ook altijd terug in die kerstfilms. En nu sta je er zelf bij. Toch wel speciaal, hoor. Rosanne moest werken, dus die was er helaas niet bij. Het is wel druk nu in de winkels, want iedereen is al aan het kerstinkopen doen.

De wegen zijn goed begaanbaar. Ze strooien hier niet met zout, maar met zand en steentjes. En met de 4x4 auto is het goed te doen. Ik, Caroline, ben geen held in de auto, en al helemaal niet met gladde wegen, maar met deze truck en de vierwielaandrijving ben ik zelfs niet bang. Bovendien rijd iedereen hier erg rustig, dus er kan weinig gebeuren. Dat is wel een heel verschil met Nederland. En bij ongeveer elke kruising MOET je stoppen, ook al komt er niets aan.

Bij flinke vorst is de sneeuw net poeder. Het waait zo weg. Het is ook makkelijk sneeuw schuiven dan. Nee, je kan er dan geen sneeuwpop van maken, want het plakt niet. Wel zie je de kristalletjes schitteren in de zon, en dat is een mooi gezicht. Vandaag was de zon er ook bij met een strak blauwe lucht. En dan is het net als op wintersport, dan is de zon sterk en voel je de warmte en dan wordt je nog bruin ook. O, en wat ook zo apart is...We kunnen de auto op afstand starten. Dus kan je de motor alvast warm laten draaien. En als het erg koud is, en de auto staat buiten, dan krijg je 'm normaal gesproken nooit aan de praat. Hier hebben ze een stekkertje onder de motorkap (blockheater) en daaraan doe je dan een stekker die in het stopcontact van de garage zit en dan wordt de motor niet te koud. Je ziet, overal is een oplossing voor.

De container is zaterdagavond als het goed is, aangekomen in Winnipeg. Morgenochtend om 8 uur gaan we snel de douane bellen voor een afspraak om deze in te klaren. Daarna wordt ie vrij gegeven voor transport naar Brandon. Ja, dan moeten we dus even naar Winnipeg. Maar de jongelui (Kevin, Rosanne en wat vriendinnen)willen daar dan meteen even winkelen, dus maken we er maar een daggie van. En als de spullen er dus zijn, dan gaan we meteen de kerstboom opzetten. We hebben er dus lang plezier van ten opzichte van de Nederlandse kerst.

In het fotoboek zijn weer een aantal foto's geplaatst. De foto's van de parade zijn kwalitatief niet al te best, maar de camera stond verkeerd in gesteld. Maar toch krijgen jullie een beetje een beeld van de parade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten