vrijdag 28 oktober 2011

Yes, we zijn weer bereikbaar

Vandaag is tv en internet geïnstalleerd bij ons. We zijn dus weer bereikbaar. We hebben inmiddels ook telefoon, welke we jullie zullen doorgeven.

Kevin en Rosanne hebben afgesproken met een Canadese jongen die in de fietsenwinkel werkt. Samen met zijn vrouw zitten ze lekker in een koffiecorner te kletsen. Erno en ik zijn dus alleen thuis vanavond. Wel erg rustig, maar zo hebben wij even tijd om te internetten.

Vandaag een stofzuiger en printer/scanner gekocht. Zo kunnen we weer iets meer. Ook de Halloween staat voor de deur hier en het ziet er bij veel huizen al erg gezellig uit met heksen, spinnen, pompoenen, skeletten en verlichting. Dus wij zijn ook diverse spullen aan het verzamelen om ook mee te doen. Vergelijk het maar met St. Maarten. Kinderen komen langs de deur, verkleed, en krijgen snoep of iets dergelijks. En zo beginnen we te integreren. Overigens, ligt het hier al weer vol met kerstartikelen in de winkels.

O ja, de container met onze spulletjes...... Bij navraag blijkt dit schip nog in Portugal te liggen. En de reis over zee van Nederland naar Montreal,Canada neemt zo'n 10 dagen in beslag en daarna moet de container nog 2600 km verder 0ver land om ons te bereiken. En dat neemt ook een dag of 10. Kortom....het gaat helaas nog even duren, voordat we onze spullen hebben. Van de ene kennis kunnen we wat extra dekens en handdoeken lenen en de ander komt met een doos bestek aan. En zo komt Jan Splinter weer door de winter. We maken ons er ook maar niet meer druk om. Tijdens onze emigratie procedure hebben we wel voor hetere vuren gestaan. Bovendien krijgen we alle hulp aangeboden, dus we redden ons prima. De winterkleding hebben we gelukkig allemaal bij ons. Inclusief het warme ondergoed. Het is nu overigens nog niet nodig, want overdag is het mooi weer en heerlijk. Vanmiddag voor het eerst wel wat regen gehad.

We zijn ook druk bezig om werk te zoeken. Iedereen die je spreekt, helpt je aan adresjes, waarvan ze weten dat ze personeel zoeken. Daar gaan we dan ons CV langs brengen. Zo werkt het hier een beetje. Via via. En dan de CV persoonlijk langs brengen, want dan kunnen ze zien wie je bent. Ook is het uitzendbureau druk voor ons bezig. Ook die hebben diverse opties voor ons. Helaas was de mevrouw die ons helpt, vandaag ziek. Ze zou een en ander voor ons hebben uitgezocht, maar op deze resultaten moeten we dus nog even wachten. Nu we een printer hebben, kunnen we dus de CV's uitprinten en komende week gaan we dus op pad om deze hier en daar langs te brengen.
Bij Kevin, die nog niet eens zijn visum heeft, stroomt het werk al binnen. Hij gaat in de fietsenwinkel helpen zo af en toe, als ze iemand nodig hebben. Ze verkopen mountainbikes, racefietsen, ski- en snowboard uitrusting en er is een fietsenmaker in de winkel. Dus genoeg te doen. Ook zoekt men bij de ijsbaan nog een vrijwilliger die kinderen les gaat geven. Ook daar gaat hij achteraan, want dat vind hij leuk om er naast te doen. En dan is hij ook nog gebeld of hij bij twee mensen in de winter hun pad sneeuwvrij wil maken en in de zomer moet hij hun tuin dan doen tegen vergoeding.
Zelf wil hij ook gaan schaatsen hier. Hij heeft deze week gekeken bij de les. Het is wel een hockeybaan, dus lijkt het meer op short track schaatsen. Maar dat vind hij niet erg. De schaatsen krijgt hij voor de lessen te leen. Dus hij heeft zijn eigen schaatsen niet eens nodig. Helaas zit zijn kleding nog op de boot. Wordt een uitdaging hoe we dat gaan oplossen.

Morgen gaan we de huurauto terug brengen naar Winnipeg. Eerst halen we dan de gekochte auto op, zodat we hiermee terug kunnen rijden. 's Morgens regelen we de kentekenplaten en de verzekering voor de gekochte auto. De kentekenplaten zijn hier persoonlijk. Dus koop je een andere auto, dan neem je de kentekenplaten mee. Ze hebben hier ook maar één verzekeringsmaatschappij voor de auto. Dus iedereen zit bij dezelfde maatschappij. Mmmmm.....lekker gemakkelijk. Geen gesteggel tussen maatschappijen bij een ongeluk.

Ook gaan we in Winnipeg even naar de Nederlandse winkel en halen daar wat boodschappen. Ook voor andere Nederlandse emigranten hier.

Zaterdag krijgen we visite, die ons huis komen bekijken. We hebben nog geen tv gekocht, maar daarvoor hebben we tot nu toe toch geen tijd gehad, dus die kan nog wel even wachten. En ze hebben hier nog veeeeel meer reclame tussendoor. Ja, het kan dus nog erger dan in Nederland. Ha,ha,ha.

Eerdaags zullen we proberen de foto's toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten