zaterdag 22 oktober 2011

Naar de Niagara watervallen

We hebben de dag met de beste weersvoorspellingen uitgekozen om naar de Niagara watervallen te gaan. Het was voornamelijk droog en de zon heeft ook nog even geprobeerd te schijnen. Toen we weg reden hadden we wat regen. Goed getimed dus.

Het was 5 kwartier rijden vanaf ons hotel. Doordat het geen hoogseizoen was, konden we de auto gemakkelijk en dichtbij parkeren. Het was erg indrukwekkend om te zien. En wat een water kwam er naar beneden. Ongelooflijk. Veel foto's gemaakt uiteraard, vanuit elke hoek en lekker relaxt rond gelopen. Daarna nog naar Niagara on the Lake gereden. Daar verwachtten we veel van, maar het was alleen maar een uitzicht over Lake Ontario. Wel konden we aan de overkant de CN Tower in downtown Toronto zien. Ook waren er veel wijngaarden te zien. Deze streek is, geloof ik, de enige streek die ijswijn maakt. Dan gaat de vorst even over de druiven, geloof ik. Het is een erg zoete wijn.

De koffers hebben we al weer klaar staan voor morgenochtend. Want dan vliegen we naar onze eindbestemming, Brandon. Kevin en Rosanne zijn erg benieuwd naar deze omgeving. We zijn de afgelopen dagen lekker bij gekomen. Vooral ook door het tijdsverschil van 6 uur. Morgen komt daar nog een uur tijdsverschil bij.

Het besef is er nog niet dat dit ons nieuwe thuisland is. Wel een vreemd idee. Het Nederlands wordt nu alleen nog thuis gesproken en verder is het Engels. Erno heeft de afgelopen dagen gereden in de huurauto, dus met wat aanwijzingen van Kevin (die zijn Canadese rijbewijs al heeft), begint hij al aardig de regels onder de knie te krijgen. Des te beter voor straks als hij moet afrijden.

Toronto en omgeving is leuk om te zien, maar erg druk. Ook met de diverse steden die er tegenaan liggen. Buiten deze drukke omgeving is het wel mooi.

Ik weet niet wanneer het volgende bericht komt, want ik weet niet wanneer we internet krijgen op ons adres in Brandon. Dan doet ook ons telefoonnummer het even niet. We zullen proberen om jullie op de hoogte te houden. Tot mails.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten