dinsdag 25 oktober 2011

We zijn thuis!!!

Even weer een update van ons vanuit de bibliotheek, waar we even kunnen internetten.
We zijn zaterdag aangekomen vanuit een bewolkt Toronto in een zonnig Brandon. Het huis is groter dan we dachten, dus dat gaat de komende tijd wel lukken. We zitten overal dichtbij, dat is lekker. Na aankomst de koffers uitgeladen. Een Nederlandse emigrant, die toevallig in Winnipeg moest ziijn, heeft ons opgehaald van het vliegveld, om ook wat bagage mee te nemen naar Brandon. Want we zaten best vol in een gewone luxe wagen. Zij is daarna ook met ons mee geweest, om de eerste dingen te kopen. Want ja, wat gebruik je hier en wat is handiger of beter. Welk wasmiddel moet je hier gebruiken of welke stofzuiger etc. Dat was erg fijn. Daarmee waren we de hele middag wel zoet. Want ook de winkels zijn erg groot, dus voordat je de winkel door bent... Ook een luchtbed en wat dekens gekocht, zodat we in ons huis kunnen slapen, totdat de container ariveert. We hebben goed geslapen. De vorige bewoners hadden nog wat tuinstoelen in de garage staan en een tafel in de keuken. Dus we kamperen even. Maar dat gaat goed, hoor. Verder wat pannen en bekers geleend en de rest wegwerpspullen.
De volgende dag, zondag, hebben we 'smorgens een en ander schoongemaakt in het huis en daarna zijn we bij een stel emigranten een bakkie gaan halen en een borrel op de goede aankomst. 's Avonds voor het eerst weer gekookt.
Maandag is een drukke dag geweest met veel geregel. Sofinummer, zorgverzekering, bankzaken en een auto gekocht. De Nederlandse makelaar heeft ons daarbij geholpen, want die heeft veel connecties. Zowel in Nederland als in Canada, moet je wel goed weten, wie betrouwbaar is. Voor de liefhebbers: het is een Ford F150 geworden. Een pickup truck dus, V8 automaat en vierwiel aandrijving. Is niet specifiek nodig hier in de stad, maar met het oog op het werk wat Kevin wil gaan doen, is het handig. We hebben het dus omgedraaid. Dan eerst maar een soort werkauto. Dan komt de stadsauto later wel.

Het weer is hier goed. Zonnig en fris. Maar lekker. De ganzen vertrekken nu naar het zuiden, dus de kou en sneeuw zal niet lang meer op zich laten wachten. Dus gisteren hebben we alvast boots gekocht, die tegen de temperatuur van max. -50 graden kunnen. Want die zijn hier echt wel nodig. Men voorspelt een korte maar strenge winter hier.

We wonen mooi, huis is lekker ruim met een gashaard er in en een grote keuken. Hier kunnen we ons voorlopig wel vermaken. Wel zitten we pal langs een spoorlijn. Ongeveer 30 meter er af. Maar dat went snel. Weinig last van. Hij toetert niet bij ons huis en alleen de locomotief maakt een beetje herrie, verder niet.
Zondag ochtend kregen we meteen al bezoek van een andere Nederlandse emigrant. Die kwam ons alvast welkom heten en kon ons ook weer diverse tips meegeven. Van alle kanten is iedereen dus behulpzaam en redden we ons goed. Alleen de Hollandse kaas zoeken, dat is een uitdaging.

Vandaag gaan we een internetpakket proberen te regelen. Met tv, telefoon en internet. Hopelijk kan dat snel gaan. Ook gaan we langs een uitzendbureau om wat baanopties te bespreken.

De boot die onze zeecontainer zou vervoeren, is kort voor ons vertrek gewijzigd. Die had vertraging, waardoor onze container met een andere boot is meegegaan. Die ging via Portugal. Vandaag horen we, waar deze zich bevind en wanneer deze ongeveer aankomt in Winnipeg om deze daar in te klaren. Hopelijk eind deze week, want dan moeten we toch de huurauto terug brengen naar Winnipeg Airport en kunnen we terug rijden met de nieuw gekochte auto. Dan doen we daar meteen wat boodschappen. Ook voor andere emigranten, want daar bevind zich een Nederlandse supermarkt. Dus mochten we ergens geen afstand van kunnen doen, dan kunnen we dat daar kopen.

Nou, tot zo ver maar weer even. De foto's komen later, want daar is nu geen tijd voor uiteraard.
Tot mails weer.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Dukes,

    Ik moet wel lachen om de reden waarom jullie die truck hebben gekocht. De enige in jullie gezin die nog niet mag werken heeft iig wel alvast een auto. Gaat hij nu taxi chauffeur voor jullie spelen? hahaha
    Nou, groetjes van die Nederlandse emigrant, die toevallig in Winnipeg moest zijn. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welcome new home, Dukes!

    Ik hoop dat jullie je draai snel gevonden zullen hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Dukes,
    Mooi julle verhaal te lezen, ik herken veel dingen en zit ook best wel veel aan julie te denken. Die Hollandse ( GoEda cheese) is inderdaad wat moeilijk, maar in die Dutch store of op een Farmers Market wil het meestal wel lukken. Soms zie je ook wel een kleine stukjes voorverpakt liggen in de gewone grocery store, wel wat duurder. Ik hoop dat de container snel komt, dan voel je je wat meer thuis temidden van je eigen spulletjes. Thumbs upp!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen