donderdag 20 oktober 2011

Aankomst in Toronto

Na de afgelopen dagen prachtig weer te hebben gehad in Nederland, werden we vanmorgen naar Schiphol gebracht in de stromende regen en veel wind. Het was meteen ook een stuk kouder. We waren vroeg bij de check in balie, dus waren meteen aan de beurt. Alles verliep lekker relaxt. Thuis waren we bang dat niet alles in de koffers pastte, maar bij het inchecken bleek dat we netjes binnen het maximale gewicht zijn gebleven.
We konden mooi op tijd door de gate en zijn iets later vertrokken, maar kwamen op de voorspelde tijd in Toronto aan. (half 6 Ned. tijd en half 12 Toronto tijd) Het was er licht bewolkt, geen wind en 12 graden C.
Toen door de douane en daarna naar de emigratie balie. We troffen daar een dame aan, die aardig op haar strepen stond. Met ons drieƫen ging alles goed. Alle papieren waren goed gekeurd. Maar toen riep ze Kevin bij haar. Die had geen retour ticket bij zich. Maar als je (nog) geen visum hebt, mag je niet blijven. Dus ze wilde een garantie dat hij terug zou gaan naar Nederland, binnen uiterlijk een half jaar. En kon Kevin haar niet geven. Maar na flink praten, kon Kevin de dame overtuigen dat ook zijn visum echt wel onderweg was en mocht hij met ons mee. Pffff, dat was even zweten.
Toen naar de verhuurbalie voor onze huurauto. Voor de auto liefhebbers, het valt mee hoor, we hebben een Dodge Avenger. Een flinke personen auto, automaat. Het is inmiddels 14.00 uur dan. Hiermee naar ons hotel gereden en even op de computer gegaan en de telefoon proberen aan te sluiten. Even de skype aan en met Manitoba en Nederland contact gehad. Wat een uitvinding!!

Om 17.30 uur hadden we het eigenlijk wel gehad. We zijn onderweg naar het hotel een McDonalds tegen gekomen en daar hebben we dus maar iets gegeten. Daarna op bed geploft en we sliepen allemaal meteen. We hebben een nacht van 13 uur gemaakt. Wel een paar keer wakker 's nachts, want je natuurlijke klok moet even wennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten