donderdag 20 oktober 2011

Een dagje buiten Toronto

Vandaag, woensdag 19 oktober, werd er hier regen verwacht. En we wilden de stad even uit. Rustig wakker geworden. Om half 8 waren we echt uitgeslapen. Hier is het dan nog schemer donker. We hebben heerlijk ontbeten en aan het eind van de ochtend even langs de Canadese ANWB, de CAA, om een stekker en kaart van Ontario te kopen. De man achter de balie vond het wel interessant dat we uit Nederland kwamen, want zijn schoonzoon komt uit Amsterdam. Dit blijkt zijn voordeel te hebben, want hij was erg behulpzaam en gaf ons veel informatie mee en ook kaarten van Manitoba en Ontario.
We besloten om naar een stel emigranten te gaan, waarmee we al 3 jaar contact hebben. Zij wonen landelijk een uur ten noorden van Toronto. We belden en ze was thuis. We waren welkom op haar boerderij met kippen, geiten, honden en een varken.
De weg er naar toe was ook al mooi. Heuvelachtig en bebost. Ze heeft ons de boerderij laten zien met 4½ hectare land. Daarna lekker een bakkie gedaan. Wij hadden wat donuts gehaald bij Tim Hortons voor erbij. (Dat schijnt het begin te zijn van integreren. Donuts van Tim Hortons. Totdat je ze niet meer kan zien.) We hebben heerlijk gekletst bij de houtkachel met een uitzicht over de heuvels en de bossen. Voor ons een heerlijk relaxte dag, na alle hectiek van de afgelopen weken.
Daarna even door gereden naar Port Perry, een dorpje aan een meer, om even iets te eten in de pizzeria, alvorens terug te rijden naar Toronto. Het was een goed gevulde dag en we waren om 21.00 uur weer terug in het hotel. Naarmate de dag verstreek, wakkerde de wind aan en het werd ook kouder. We hadden de hele weg terug regen. Morgen wordt er ook weer regen verwacht en dan willen we de stad gaan bekijken. De dag er na wordt het beter, komt de zon weer terug, en dan staan de Niagara watervallen op de agenda.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even relaxen tot de gekkigheid in Canada los barst! Looooove Tim, French Vanilla, vooral z'n cinnamon rolls en af en toe de Maple Glazed Donut, yummy!

    Al eens bij de Niagara falls geweest? Zelfs na een aantal maal is het nog leuk. Genietse en hopelijk een keer tot ziens in Brandon!

    Groetjes,
    Anja & Rene

    BeantwoordenVerwijderen