zaterdag 10 december 2011

Kersttijd


Het is al weer een week geleden dat ik een berichtje schreef. Ik moet helemaal terug denken wat er allemaal de revue is gepasseerd.
Zaterdag was Rosanne weer naar het werk en Kevin was bij iemand op visite. Dus Erno en ik waren alleen. Het was wel fris, maar blauwe lucht en weer een heerlijk zonnetje. Erg verleidelijk dus. We hebben de legging onder de spijkerbroek gedaan en zijn aan de wandel gegaan, door het park en daarna richting de supermarkt. Halverwege lekker een bakkie gedaan bij Tim Hortons en een lekkere muffin er bij. Toen de boodschappen gedaan en terug gelopen naar huis. We waren 3 uur weg geweest.

Zondag was het 4 december en hadden we afgesproken met de familie Dekker om mee te doen met Sinterklaas vieren. Ze hadden de laptop op tafel gezet en gewacht tot wij wakker waren en online kwamen. We hadden kadootjes gekocht om ook mee te kunnen doen met dobbelen. Nou waren zij al lang klaar met dobbelen, voordat wij online kwamen, maar dat mocht de pret niet drukken. Mika heeft in Nederland toch de dobbelsteen gegooid voor ons en wij deden wat hij ons opdroeg. Door het tijdsverschil gingen wij aan de koffie en zij aan de avondmaaltijd. Of we ook een biertje wilden. Nou nee, wacht maar effe; ben net wakker. We werden tevens meteen op de hoogte gehouden van de voetbaluitslagen. AZ toch....5-1 verloren. Toch grappig zo, om er toch een beetje bij te zijn en zo hebben we toch nog een beetje Sinterklaas gevierd.
Daarna hebben we nog de oppas gehad op Cisco en Buck, want William en Ramona hadden een kerstparty van het werk. Jessica moest oppassen op Sophie en Marit, ook van recente emigranten uit Nederland en die kwamen gezellig bij ons pannekoeken eten. Zo werd het een gezellige boel en hebben we lekker gegeten en spelletjes gedaan.

Dinsdag was de grote dag voor Rosanne, want ze moest opnieuw haar theorie doen voor het auto rijden. Dit keer was ze met 10 minuten klaar en had een geheel foutloos examen. Yessss.....Ze mag vanaf nu auto rijden. Ramona feliciteerde haar en vroeg of we koffie kwamen drinken. We wilden het wel even vieren, dus besloten door te rijden naar Rivers voor koffie en een lekkere zelf gebakken wortelcake. Uiteraard wilde Rosanne onderweg wel een stukje rijden. Nou, aangezien het hier lang niet zo druk op de weg is dan in Nederland, hebben we dat gewoon geprobeerd. Ze mag nu rijden, ondanks dat ze nog nooit één les heeft gehad. Dus op een weg waar 100 km per uur mocht worden gereden, ging Rosanne achter het stuur van de truck en heeft niet te hard gereden om even aan de grootte van de auto te wennen. Miep, miep.....Ze moet nog even het gevoel krijgen dat ze niet in het midden van een auto zit en dus niet op het midden van de weg rijd.

Erno was de afgelopen weken alleen aan het werk, omdat zijn beide collega's naar een klus waren in Colorado. Hij had wat werk opgekregen, maar dat had hij allemaal af. Dus hij heeft gisteren en vandaag vrij. Maandag zijn de collega's er weer. Ook wel even lekker om de spieren wat rust te gunnen. Al begint het wel steeds meer te wennen, hoor. En het werk vind hij leuk om te doen. Het slopen wat minder, want dat is het zwaarst, maar voor de rest zie je het opknappen en dat maakt het werk zo leuk. Ow...en op de fiets gaat ie nu maar niet. Het is te koud en dat is niet goed voor je longen.


We twijfelden al, tijdens onze wandelingen langs het water en de golfbaan, of we sporen hadden gezien van beren. Maar het leek ons sterk dat ze hier zo dichtbij de stad zouden zitten. Maar gisteren, waren er toch duidelijk 4 flinke afdrukken van poten te zien. Twee sporen naast elkaar. Duidelijk berepoten. Mmmmm....gisteravond ook weer 3 hertjes vlakbij ons huis gezien. Ook die sporen kwamen we tegen. En van de bevers en eekhoorntjes. Tja, de sneeuw houd niets verborgen. Eén eekhoorntje had het goed bekeken. Die woonde in een boom. Hij wilde voor ons nog wel voor de foto poseren, maar daarna dook hij weer snel terug in zijn holletje. Goed beschut tegen de kou. (zie foto; als je er op clickt, wordt ie groter)

Veel mensen halen hier alles uit de kast, om zo veel mogelijk de kerstsfeer neer te zetten, wat buitenverlichting betreft. Bij sommigen lijkt het wel kermis, zoveel verlichting. Hier, bij ons achter, hebben ze vanuit het electriciteitsbedrijf ook een heel veld met allerlei verlichting neergezet.(Bij de ijsbaan waar Kevin en Rosanne de komende weken gaan schaatsen(buitenbaan)) Bewegend en stilstaande verlichting. En op de heuvel aan de noordkant van de stad, kijk je 's avonds ook op een aantal gekleurde kerstbomen. Vanaf de stad zie je in de verte de verlichte bomen al staan. (zie foto's) Het is een pracht om dan rondjes door de stad te rijden. Zo veel de mensen er aan doen.

Morgen gaan we naar Andre en Ingrid om hout te hakken. Wij vinden het leuk om even buiten de stad te vertoeven en zij kunnen wel wat hulp gebruiken. Bovendien hebben ze ons ook geholpen. En zo komt Jan Splinter weer door de winter. (Mmm....voor wie geldt dit nou?)

O, by the way.....Onze telefoon doet het weer, dus we zijn voor de Nederlanders weer bereikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten