maandag 3 december 2012

Gladheid

Het is het hele weekend glad geweest. Het begon al vrijdagnacht. Het had geijzeld. Zaterdag was de grootste snelweg door Canada, de Trans Canada Highway, zelfs afgesloten van Winnipeg totaan de grens van, de provincie ten westen van ons, Saskatchewan. Deze snelweg loopt van Oost Canada helemaal door tot de Westkant van Canada en is 7821 km lang. Het is DE verkeersader van Canada.

Zaterdag hadden we een bedrijfsfeestje van mijn werk, maar daar zijn we niet heen beland. Het was twee uur rijden hier vandaan en met deze gladde wegen en ook nog eens ijzel en/of sneeuw in het vooruitzicht die avond, hadden we besloten om toch maar niet te gaan. Bovendien werden Erno en Kevin ook weer opgeroepen door de baas om zand en zout te strooien. Daardoor was Erno niet op tijd terug voor het uitje.
Door de weeks hebben de jongens wat vaker vrij nu. Ze worden waarschijnlijk uitgeleend door de baas, om tijdelijk wat timmerwerk elders te doen. Hun werkgever heeft onvoldoende werk nu. Ze werken dan een minimum aantal uren voor de huidige baas; ze blijven daar gewoon in dienst en de rest van de tijd kunnen ze dan elders werken.
De temperaturen wisselen hier nog steeds erg. Waardoor we erg wisselvallig weer hebben. De sneeuw van twee weken geleden, ligt er nog steeds. We hebben al een aantal weken de zon bijna niet gezien. En dat is helemaal vreemd. Dit weekend hadden we af en toe ook mist. Wat een prachtig landschap opleverde. Alle bomen wit. Ik mistte alleen nog, als contrast, de blauwe lucht op de achtergrond. Het was nu wel heel wit. De grond is wit van de sneeuw, witte bomen en daken. En een bewolkte, witte lucht. Beetje saai was het wel. De komende week blijft het zo wisselvallig. Het hobbelt van -17º C naar +1º.

Rosanne heeft vorige week nog even met de nieuwe, Hollandse schaatscoach van Manitoba, Remmelt Eldering, gesproken. Ze begonnen beide mooi in het Engels. Toen Remmelt in de gaten had, dat Rosanne ook uit Nederland kwam, gingen ze over in het Nederlands. Hoef je toch wat minder na te denken. Remmelt komt een keer per maand bij onze club kijken hoe de trainingen gaan.

Vandaag zijn Erno en ik naar de kerstmusical geweest, hier in de stad. "A Christmas Carol" van Charles Dickens werd na gespeeld. Het was enorm goed gespeeld en gezongen. Het was echt de moeite waard om te zien. Kevin is nu met een kennis naar een concert van een country zanger, Corb Lund.

En terwijl het al weer bijna Pakjesavond is in Nederland en de Sint en zijn Pieten al weer bijna terug gaan naar Spanje, zijn we hier volop bezig met Kerstinkopen doen. Onze "Santa" blijft nog een paar weken langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten