zondag 25 november 2012

SinteKerst.....Pepernoten onder de kerstboom

Tja, het is ook nog maar ruim een jaar geleden, dat we uit Nederland vertrokken, dus onze lieve, goede Sint willen we nou ook weer niet hélemaal weg wuiven. En ondanks dat Rosanne hier in een winkel tóch nog pepernoten heeft gevonden, heb ik ze vandaag ook nog maar gebakken. En dat terwijl de kerstboompjes branden. We vieren lekker weekend vandaag, dus ieder doet lekker waar hij zin in heeft. En daarom had ik zin om pepernootjes te bakken. De koekkruiden hadden we nog vanuit Nederland.
En net nog even wat boodschapjes gedaan en guess what...."cookies Hollandais" gevonden. Althans, dat stond er op. Het waren speculaasjes en kerstkrans koekjes met van die gekleurde spikkeltjes er op. Die hebben we natuurlijk ook mee genomen.
Hier hebben ze deze tijd van het jaar de "gingerbread" koekjes. Het lijkt verdacht veel op speculaas.

Na de drukte van het sneeuw ruimen, de afgelopen twee weken, hebben de mannen het nu iets rustiger gekregen. Ze zijn nu van die rommel klusjes aan het doen. Zoals opbergplanken/vakken maken in de werk trailers. Dan kan het gereedschap netjes worden opgeborgen, zodat het gemakkelijker kan worden gevonden en netjes blijft. De baas vond het zo'n goed idee, dat ze nu de andere 3 trailers ook mogen voorzien.
Ze maken nu kortere dagen en soms hebben ze zelfs een dagdeel vrij. En omdat de mannen het toch iets rustiger hebben in de winter, hebben we het plan om in januari naar Calgary te rijden om de schaatswedstrijden, wereldbeker Sprint, te gaan zien. Dan gaan we tegelijkertijd een paar kennissen bezoeken. Maar alles hangt natuurlijk wel van het weer af. Het is tenslotte ruim 1100 km rijden. Dus we wachten het rustig af tot die tijd.

Ik heb donderdag in Oak Lake ook nog een bult sneeuw gehad. De mannen stonden ook al weer stand-by om sneeuw te moeten ruimen, maar de bui ging mooi om Brandon heen. En zo kan het plaatselijk toch behoorlijk verschillen dus. Nu word het toch ook kouder. Vannacht voelde het aan als -25º C, door de wind. Vandaag, overdag, is het ook behoorlijk koud en veel wind. De spijkerbroek is niet warm genoeg meer. En we hebben dikkere wanten nodig.
Ook de auto heeft hulp nodig om goed te kunnen starten als het zo koud is. De auto's staan namelijk buiten, omdat onze garage vol staat bepakt met onze dozen van de verhuizing. We moeten tenslotte nog eens gaan, dus heel veel staat nog ingepakt. Onder de motorkap zit een blockheater en er steekt een stekkertje onderuit die vervolgens in een verlengsnoer word gestopt. En zo word het motorblok warm gehouden, zodat die wel start bij extreem koude temperaturen. Daarom hebben we zelfs aan de buitenkant van huizen en andere gebouwen (bij het werk bijvoorbeeld), stopcontacten speciaal daarvoor. (zie foto)
Men heeft hier de sneeuw nodig als isolatie voor de gewassen op het land, gedurende de winter. Anders zou het bevriezen.

Rosanne is vanavond naar een vergadering geweest van DJ's. Veel van de leden zijn ook haar vrienden. Mensen die van muziek houden, organiseren samen dan feestjes en festivals. En haar inbreng word zeer gewaardeerd, omdat ze vanuit Nederland veel goeie festival- en muziek ideëen kan bij brengen. Hier kennen we het country festival  en de pow wow festivals van de indianen. De festivals (dubstep, house, drum and bass, etc.) die zij willen organiseren, zijn al wel in sommige andere provincies, maar die willen ze nu ook hier organiseren. Afgelopen zomer is de eerste geweest.

Erno en ik gaan volgende week naar de Kerst musical, A Christmas Carol. Even genieten van de vrije tijd samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten