zondag 18 november 2012

Sinterklaas en Santa Claus zijn weer in het land!!















Het was me het weekje wel voor de jongens. Die zijn met hun neus in de boter gevallen. Zooo veel sneeuw in één weekend! Ze maakten veel uren en kwamen alleen thuis om een paar uurtjes te slapen en dan gingen ze weer. Het bedrijf had veel opdrachten om sneeuw te ruimen op parkeerplaatsen bij bedrijven en winkels, maar ook bij particulieren.
En nu, na een week, liggen er nog steeds bulten sneeuw in de stad. Vorige week zondagmiddag stopte het met sneeuwen en de mannen zijn nog de hele week druk geweest met sneeuw ruimen en hopen sneeuw de stad uit rijden met een dumptruck. Van de week een keer en ook gisteravond ben ik, Caroline, een rondje mee gereden met Kevin voor zijn afleiding, maar ook om te kijken wat ze zoal deden. Er ging ook nog een hert voor de auto langs. Gelukkig niet geraakt. Ook dat komt hier nog al eens voor, helaas.
Als ze de sneeuw niet zouden afvoeren, en het zou gaan smelten, dan zou er wateroverlast ontstaan. Bovendien, als er weer meer sneeuw bij komt, dan weten we helemaal niet meer waar we het moeten laten. We zijn dus weer een ervaring rijker. Vorig jaar hadden we niet zo veel sneeuw in een keer. De komende week verwacht men dat de temperatuur overdag rond het vriespunt zal zijn. In de loop van de week schijnt er weer sneeuw te komen.

Terwijl Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nederland zijn aangekomen, zijn wij vanavond naar de intocht van de Kerstman geweest. Veel praalwagens van diverse bedrijven uit de middenstand doen mee aan de Parade. De hele witte deken van sneeuw, de verlichte kerstbomen in het park en de versierde en verlichte straten geven een extra tintje aan de Kerstsfeer. Velen hebben hier de kerstboom al weer staan en de kerstverlichting buiten geplaatst aan het huis of in een of andere boom. Ook de opblaas Kerstman en sneeuwman ontbreken niet. Men heeft wel eer van zijn werk, want het duurt nog ongeveer 5½ week, voordat het daadwerkelijk Kerstmis is. Wel vreemd, hoor, zo'n vroege kerstsfeer, zonder eerst Sinterklaas af te wachten, zoals we in Nederland gewend waren. Ik denk dat ik de verlanglijstjes maar snel in ontvangst neem, zodat ik ook de kerstinkopen kan gaan doen. Mijn collega heeft komende week vrij, want die gaat volgend weekend kerstshoppen over de grens in Amerika. Daar is het komende vrijdag, Black Friday, wat zoiets betekent als uitverkoop met grote kortingen. Dat is dan de dag na de Amerikaanse Thanksgiving, wat wij in Canada al op 31 oktober hebben gehad.

1 opmerking: