zondag 30 december 2012

Gezellige Kerst gehad

Vóór de kerst hebben de jongens nog theorie examens gedaan voor het grote rijbewijs. Kevin gaat voor het Class 3 rijbewijs met Air Brake en Erno kan gelijk Class 1 gaan halen, met Air Brake, omdat Erno in Nederland ook al het groot rijbewijs had. Kevin is meteen geslaagd voor Air Brake en Erno heeft gisteren Air Brake gehaald, na 3 keer. Maandag gaat Erno voor de vierde keer Class 1 weer proberen te doen. Hij zakt net iedere keer met een klein verschil. Het grootste struikelblok is voor hem toch wel het vertalen in het Engels. Met name, die technische termen die er in voor komen. Je kan het examen doen in 26 verschillende talen, maar natuurlijk weer niet in het Nederlands. Dus hij houdt gestaag vol en gaat maandag vrolijk weer heen. Daarna gaan ze beide op zoek naar een vrachtwagen om in af te kunnen rijden. Want dat moet je hier zelf regelen.
 
De dag voor Kerst, heeft Rosanne een eigen 2e hands auto aangeschaft. Nu kan ze lekker zelf overal heen tuffen. Voor de geïnteresseerden; het is een Chevrolet Optra hatchback. Zilvergrijs uit 2007, 4 cilinders, 2 liter met 60.000 km op de teller.

We hebben gezellige kerstdagen gehad. Hoewel hier alleen 1e Kerstdag gevierd word, hebben wij ook de 2e gevierd. Kerstavond zijn we eerst naar de kerk geweest en daarna met zijn drieën van een broodtafel genoten. Rosanne was niet mee, want die moest werken. Uit de kerk kwamen we op de parkeerplaats, waar alle auto's al draaiden, zonder iemand er in. De meesten kunnen hier met een afstandsbediening de auto al starten, terwijl ze nog in de kerk zitten. Dan kan die alvast warm draaien en is het niet zo koud, als je in stapt. Grappig fenomeen, als je dat nog niet eerder hebt gezien, zoals wij Nederlanders. Eerste Kerstdag hebben we lekker gebruncht en daarna de kadootjes uitgepakt, die we voor elkaar hadden gekocht. Tweede kerstdag waren we uitgenodigd bij Canadese kennissen. Daar hebben we lekker gekletst en zijn we nog even naar buiten geweest om op hun sneeuwscooter te crossen in het land door de sneeuw. Niet al te lang, want het was aardig koud. (-25º C) Vervolgens hebben we met z'n allen gegeten en hebben een Canadees spel gedaan. En zo hebben we ons prima vermaakt. (filmpjes in het fotoboek)
Toch hoor ik van veel Canadezen, dat ze ook weer blij zijn, dat de Kerst weer voorbij is. Weer terug in het dagelijkse normale ritme. Het is hier tenslotte 6 weken Kerstsfeer. Santa komt al half November en blijft tot de Kerst. Dus decoreren, shoppen, kado's inpakken, bakken, veel vrijwilligers werk voor liefdadigheid etc. Iedereen heeft het dus razend druk.


Erno op de sneeuwscooter
Kevin
Oud en Nieuw is iets rustiger. Men viert het met wat familie of vrienden, maar vuurwerk is er niet. Want daarvoor moet je een vergunning aanvragen. Vuurwerk hebben we hier alleen op 1 Juli, Canada Day. En dan alleen op 2 of 3 plekken afgestoken, met een vergunning. Wij zijn uitgenodigd bij Canadese vrienden om Oud en Nieuw te vieren, hier in Brandon. Kevin en Rosanne gaan zelf naar eigen vrienden.

Eerste kerstdag was het 's nachts zo koud, dat je een grote verlichte cirkel om de maan heen kon zien. Ook dat hadden we nog niet eerder gezien. We dachten dus dat het iets bijzonders was, maar dat betekent dus dat het berekoud word die nacht. En dat was het. Rond de -29º C. Rosanne heeft er redelijk goeie foto's van kunnen maken, met haar digitale spiegel reflex camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten