dinsdag 27 maart 2012

Het sneeuwt weer!!

Tja, dat kan je hier verwachten, hè. Net als je denkt dat het voorjaar is begonnen, begint het vanmorgen eerst te regenen, daarna hagel en nu komen de dikke vlokken sneeuw weer naar beneden. Het is al weer een hele witte wereld. Om heel eerlijk te zijn, hadden we het voorjaar al in het hoofd, ondanks dat we weten, dat het hier zeker nog kan sneeuwen rond deze tijd van het jaar.
Maar komend weekend gaan de temperaturen weer omhoog en is alles dus wel weer gesmolten. Maar je krijgt er weer zo'n natte bende van. En alles was zo mooi schoon nu. Ach ja, het hoort er bij. Het is trouwens wel een mooi gezicht die dikke vlokken naar beneden.

Van het weekend weer een pan snert gemaakt. Het weer is er nog naar en dan smaakt het op zijn best. Heerlijk. De andere helft in de vriezer gedaan. Alijd makkelijk om snel iets te kunnen pakken.

Erno's neef, Evert, die in Calgary woont, komt ons bezoeken met de Paasdagen. Hij woont ongeveer 1000 km bij ons vandaan in de provincie Alberta, ten westen van ons. Goede Vrijdag hebben we hier vrij, maar tweede Paasdag kennen ze hier niet en dus gaat iedereen gewoon weer naar het werk. Donderdag wil hij gaan rijden en dan is hij vrijdag bij ons voor een paar dagen. Even een familie weekendje dus en we gaan het dan ook gezellig maken.
Een navigatie systeem heb je hier niet nodig. Er gaat één snelweg door Canada, van oost naar west. Als je Calgary dus uit rijd, volg je deze en kom je vanzelf in Brandon uit. Niet één keer af slaan dus, behalve als je de snelweg moet afslaan om Brandon in te rijden. Makkelijker kan het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten