zaterdag 6 oktober 2012

En daar is Koning Winter dan!!!

Gaas en stro aanbrengen, zodat het graszaad niet weg waait.
Koud vandaag. De wind maakt het nog kouder.















Kevin heeft net 2 weken geleden winterbanden onder zijn auto laten zetten. Hij dacht nog dat het misschien een beetje vroeg was. Maar hij wilde voorkomen dat er straks, als de winter echt zou beginnen, geen winterbanden meer te krijgen zouden zijn. Nou, de winter is hier begonnen, hoor. Vandaag sneeuwde het licht. Het is amper blijven liggen, maar koud was het wel. Het was maar -1º C, maar de gevoelstemperatuur leek wel -8º. De jongens hebben vandaag nog wat laatste klusjes hier in Brandon gedaan en daarna zijn ze de trailer gaan laden voor dinsdag. Dan vertrekken ze om 7 uur naar Saskatchewan om de twee grote projecten aan te pakken. Men heeft beide campers alvast die kant op gebracht vandaag. Dit weekend de kleren verzamelen en morgen boodschappen doen. Het beddegoed hebben ze alvast in de camper mee gegeven. Tja, het word een hele volksverhuizing, maar ze moeten ook aardig wat warm spul mee. En er is geen vrouw mee die wast. In de weekenden willen ze proberen thuis te komen, zodat dan alles weer gewassen mee terug kan. Een hele happening, maar ze hebben er zin in. Het is een enorme uitdaging, deze twee klussen. We houden jullie op de hoogte.
Gisteren weer een grote pan snert gemaakt. Dat gaat er wel in met dit koude weer. De rest gaat in de vriezer.
De truck moet nog nieuwe banden voor de winter. Dus dat moet eerdaags ook maar geregeld worden.
Vader en zoon druk aan 't werk.
Tja, zo zit je nog aan een hamburger lekker buiten bij de barbeque en zo zit je dik ingepakt, gewapend tegen de kou. Binnen een week tijd. Echt iets om de griep te krijgen. Velen lopen ook te sniffen en snuiten. Maar wij hebben ons voorgenomen om daar niet aan mee te doen.

De bomen zijn nu ook zo goed als kaal. Wel raar om mee te maken, dat dat zo snel gaat. In
Nederland gaat dat veel geleidelijker.

De dikke kalkoenen liggen te pronken in de
winkels. Om dit weekend in de oven te gaan voor Thanksgiving. Dat is maandag. Dus weer een vrije dag voor de meesten. Daarom vertrekken de jongens ook pas dinsdag. Lekker lang weekend dus. Wij laten de kalkoen dit jaar even liggen. Misschien volgend jaar dan.

Hè, ik krijg de lay-out van deze pagina niet goed meer. Er is een update geweest en sindsdien krijg ik de pagina niet, zoals ik zou willen. Maar ik laat het maar zo.
Halloween sfeer in huis








Geen opmerkingen:

Een reactie posten