zondag 30 september 2012

Nog een warm weekend, voordat de kou komt














Vandaag, zaterdag, nog maar een keer de barbeque aangezet voor een broodje hamburger en een hotdog. Het is vandaag 29º C, dus lekker nog even van de zon en zijn warmte genieten. Morgen nog en dan zijn de verwachtingen voor de komende week dat de temperaturen flink naar beneden gaan, halverwege de week, vorst in de nacht en ze hebben het over sneeuw. En dat terwijl we nu nog even lekker buiten zitten!!!!??? Deze week ben ik wel de kasten al weer aan het veranderen van zomer in winterkleding. Want de mutsen, sjaals en wanten kunnen maar weer klaar liggen. Zeer verrassend, die temperatuur schommelingen. We gaan het mee maken.

Zoals jullie op deze foto kunnen zien, zit er een band om de bomen heen. Dat kleeft en dat is om te voorkomen dat een soort kever in de boom kruipt om in de kroon eitjes te gaan leggen. Anders vreten de rupsen de boom op in de volgende lente. Je ziet het hier heel veel. Ze hebben er blijkbaar erg veel last van.

Het ziet er naar uit dat onze 2 weken Nederland, volgend jaar mei, al helemaal vol geboekt word. Met feestjes,visites en uitjes. Dat gaat dus gezellig worden. We hopen zo veel mogelijk mensen te kunnen spreken, maar of dat gaat lukken.......? Wie bestelt het mooie weer voor ons alvast?

Erno en Kevin zijn nog niet naar Saskatchewan. Het loopt iets uit. Tja, als ze een paar dagen vrij nemen, dan staat het werk stil en dus lopen de werkzaamheden hier wat uit, zodat ze iets later naar Saskatchewan zullen vertrekken. Maandag, 8 oktober is het een nationale feestdag hier, Thanksgiving en dus hebben ze ook weer vrij. Ja, elke maand is er wel zo'n dagje, hoor. En ik denk dat de mannen daarna gaan vertrekken. De bedoeling is dat ze de weekenden wel thuis komen, hoor, als de werkzaamheden en het weer het toelaten. Ze gaan waarschijnlijk heen met een man of 8 en ze zullen slapen in 2 trailers. (Soort campers) Ben benieuwd. Dat zal wat worden, 8 mannen bij elkaar. Ach, wat maakt het uit. Als ze maar lol hebben, toch? En tussendoor zal er toch wel gewerkt moeten worden. Maar dat komt wel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten