zondag 9 september 2012

De herfst begint....

Erno in de semi
Tja, twee weken terug, dacht ik nog, waar hebben de mensen het hier over. Iedereen scheen het druk te hebben met veel dingen die nog voor de winter klaar moeten. Want de herfst kan zo beginnen. Toen wilde ik er niet aan denken. Maar nu zien we de bomen toch al verkleuren in geel, bruin, oranje en dan de rest wat nog groen is. Het is een prachtig gezicht. En dat zal straks alleen maar mooier worden. Als de eerste vorst geweest is, en we zien al die prachtige bomen in de herfsttinten, dan noemen ze dat hier "Indian Summer". Het is nu al mooi om te zien. En dan ook nog al die akkers, waar het graan is geoogst, die nu goudgeel in de zon kleuren, tussen die gekleurde bomen. En af en toe een donkerblauw meer er tussen liggend. Een schitterend gezicht. Ik zal er eerdaags eens een foto van maken.
Rosanne heeft afgelopen week ook het Noorder Licht gezien 's avonds. Van die gekleurde glovende strepen, bewegend door de lucht in de nacht. Heel indrukwekkend. Hadden we het geweten, dan hadden wij ook even naar buiten gekeken, maar we wisten het niet. Maar daar komt nog wel gelegenheid voor deze herfst. In deze tijd van het jaar komt dat vaker voor, als het al weer kouder word in de nachten. Overdag is het nog steeds prachtig mooi weer, maar in de morgen en avond is het al weer koeler.
Ze heeft trouwens gisteren afgereden en heeft haar rijbewijs gehaald. Nu kan ze eindelijk zelfstandig met de auto weg, zonder dat er iemand met een vol rijbewijs naast moet zitten. Ze heeft nu een "Intermediate" rijbewijs. Dat betekent, als ze nog 15 maanden zonder brokken rijdt, dan krijgt ze het volle rijbewijs.

Kevin begint zich al aardig aan te passen aan het Canadese leven. En dan met name het buitenleven. Hij begint al aardig op een cowboy te lijken. De hoed, die hij al in 2005 in Canada had gekocht, gaat al vaker op en de rest van de outfit is ook aangeschaft. Bij sommige gelegenheden is het leuk om in stijl er naar toe te gaan, zoals rodeo's bijvoorbeeld. En we weten immers dat Kevin graag op een boerderij te vinden is. Daar sleet hij in Nederland al graag zijn vrije tijd. Ze hebben het jagen uitgevonden en ook het crossen op de quad doet de adrenaline in de aderen stromen. Jéééhaaa.
Vorig weekend hebben ze ook weer gejaagd en veel tijd op het land doorgebracht. Ook hebben ze voor het eerst een slang van dichtbij langs zien kruipen. Deze is niet gevaarlijk, maar kan wel gemeen bijten.

Ik, Caroline, heb vrijdag mijn eerste sollicitatie gesprek bij een bank. Dus laten we hopen dat het resultaat heeft, want ik zou toch wel heel graag wat anders doen.

Erno, Kyle en Kevin op jacht
Volgend weekend gaan we wat Nederlandse kennissen opzoeken in Russell, hier ongeveer 1,5 a 2 uur vandaan. Het is een eindje rijden en dus willen we dat nog graag vóór de winter doen. Ze wonen heel vrij in een prachtige omgeving, dus we gaan weer een stukje Manitoba ontdekken. Alleen de rit er heen, zal al mooi zijn. Want er is nog veel te zien voor ons in de provincie.

Een Garden snake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten