maandag 8 oktober 2012

Een handje helpen.

En zo heeft het koude weer van afgelopen week laten zien, dat de winter om de hoek ligt. De temperaturen zijn nu weer enigszins normaal. Met net wel of net geen nachtvorst. En als de zon er door komt, dan is het nog hartstikke lekker. Zoals dit weekend. De mannen werden gevraagd door Andre, om te helpen met de bouw van zijn huis. We hebben lang weekend, omdat het morgen Thanksgiving is. Andre wil graag het dak dicht hebben voor de winter echt begint. De shingles moeten op het dak worden gelegd. Dus zaterdag en zondag zijn de jongens heen geweest, om te helpen. En ze zijn een mooi eind gekomen. Door het warme zonnetje stonden ze met plezier op het dak.
De komende week verwachten ze neerslag hier in Brandon. Maar de jongens vertrekken dinsdag naar Oxbow, Saskatchewan, voor twee grote projecten met hun werk. Dat is ongeveer 2,5 à 3 uur rijden hier vandaan. Daar verwachten ze de hele week zon. Dus die zitten goed. Vandaag heb ik alvast de boodschappen gedaan. De rest wordt morgen klaar gezocht. Morgen zijn Kevin en Erno ook uitgenodigd door een paar Canadese  kennissen om te komen eten en Thanksgiving te vieren. Rosanne en ik, Caroline, moeten helaas weer naar het werk. Dit keer, toevallig, bij dezelfde klant. Ik ga mijn laatste 3 dagen werken bij dit bedrijf in de zorg. Dan neem ik nog een weekje vrij en dan begin ik vol goede moed aan de nieuwe job.

De wintertijd begint bij ons weer op 4 november. Dan is de " Daylight Saving Time" (DST), zoals ze dat hier noemen, weer voorbij.

En...zoals dat in Nederland ook vrij populair is, kijken we hier ook elke week "Boer zoekt vrouw". Mooi zitten, dom kijken. Elke zondagavond sluiten we de computer aan op de tv en gaan we er even voor zitten. Aangezien het bij ons 7 uur vroeger is dan in Nederland, kan dat dus mooi, want dan is de uitzending in NL al geweest. Er zijn trouwens veel programma's die zowel hier als in Nederland worden uitgezonden. Zoals, The Voice, Dancing with the stars, Grey's Anatomy, Two and a half Men, America's got talent etc. En als je denkt dat er in Nederland veel reclame tussendoor komt, dan kan ik jullie vertellen, dat dat nog reuze mee valt. Hier is het NOG erger.

De "Canada geese" verzamelen zich weer om vervolgens naar het zuiden te vliegen en daar de winter door te brengen. En als de ganzen vertrekken, dan is dat een signaal dat, met een week of 2 à 3, de winter er echt zal zijn.

1 opmerking:

  1. Hoi allemaal daar in het verre Canada!

    We wilden met jullie gaan skypen maar lazen dat de mannen Thanksgiving Day aan het vieren zijn en dat de vrouwen moeten werken. We willen Erno en Kevin in ieder geval veel werkplezier toewensen in Saskatchewan en Caroline, jij gefeliciteerd met je nieuwe baan. Dat ligt veel meer in jouw straatje dus dat moet deze keer helemaal goedkomen! We proberen een andere keer wel te skypen of te bellen. Groetjes en hele dikke knuffels uit Grootebroek van Irma & Romke en Indy xxx

    BeantwoordenVerwijderen