woensdag 27 juni 2012

Genieten van mooi weer

Vorige week was het weer nog wat rommelig, met veel regen. Maar deze week lijkt dan toch de zomer aangebroken. We genieten er volop van. Voor de mannen is het wel een beetje heet om te werken. Er is hier veel vers fruit te koop, dus maken we maar een bakje gemengd fruit voor ze in het lunchpakket. Want droog brood word je met die warmte ook zat. Ze hebben een koeltasje mee met daarin een koelelement en dat bevalt goed. Ze zijn aan het tuinieren en maaien, dus dat stuift af en toe wel. Ze komen dan ook als zwarte pieten thuis.
Kevin en zijn collega's zijn bij iemand, in een nieuwbouwwijk, de tuinaanleg met een zwembad erin aan het verzorgen. Vandaag zijn pap, mam en ik even bij de klus gaan kijken. ( foto beetje overbelicht)
Erno is weer aan het maaien bij de legerbasis in Shilo. Dat doet hij eens in de twee weken.
Pap en mam hebben de smaak te pakken met de boodschappen. En ontdekken dan ook iedere keer weer iets nieuws. Ze hadden steaks mee genomen. Die hebben we vandaag op de barbeque gedaan. En lekker dat ze waren!! Op deze foto zitten de mannen even uit te zakken na het eten.

Ook trekken pap en mam vaak de aandacht, doordat ze op de fiets zijn. Meestal komen er Nederlanders op hun fietsen af. Want ja, Gazelle, dat is toch écht Nederlands, hoor. Zondag zijn ze even naar de RK kerk geweest. Pastoor zag de nieuwe gezichten voor de dienst en schudde ze de hand. Dat vonden ze donders interessant natuurlijk. Na de dienst zijn ze nog even een boodschap gaan doen. Ook daar kwam er weer een Nederlander op ze af waar ze even een praatje mee hebben gemaakt.

Rosanne gaat half juli een week op schaats trainingskamp in The Oval in Calgary. Nu hebben we kunnen regelen dat pap en mam mee kunnen rijden (ze rijden met een aantal auto's die kant op) en dat ze mogen logeren bij kennissen van ons, die ook gepensioneerd zijn. Dus ze gaan de boel verkennen in weer een ander gedeelte van Canada. Ongeveer 1100 km bij ons vandaan, aan de voet van de Rocky Mountains. Mam is er al eens geweest, toen Kevin in Alberta op school zat, maar voor pap is het de eerste keer, dat hij in Canada is. Ze hebben er zin in.

Rosanne is afgelopen zaterdag weer begonnen met werken, na haar vakantie met Sanne. Dat was weer even wennen, want ze hadden het zo gezellig gehad. En dan valt het afscheid nemen weer even zwaar. Maar deze mooie trip samen, neemt niemand ze meer af. Het is een mooie herinnering.
Oma, Rosanne en ik hebben Sanne weer naar het vliegveld in Winnipeg gebracht, afgelopen donderdag. Ze heeft een goeie reis terug gehad. Helaas begon het mooie weer hier op de dag dat ze naar huis ging. Dus dat heeft ze net gemist. Maar de meiden hebben zich prima vermaakt.

Ik ben net een weekendje naar Clear Lake geweest met twee klanten van mijn werk. Dat ligt in Riding Mountain National Park. Prachtig is het daar. Bergachtig landschap en wat meren en bos. De twee dagen waren zo om. Ook daar hebben we mooi weer getroffen en dus ook lekker gebarbequed.

We genieten van al het lekkers dat pap en mam vanuit Nederland hebben mee genomen. De hagelslag, kaas, pakjes soep, bami en nasimix en niet te vergeten de zakken drop. Ongelooflijk wat er allemaal uit die koffers kwam. We hebben er "smakelijk" om gelachen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten