dinsdag 19 juni 2012

EK Voetbal

Zoals gezegd, werden we uitgenodigd door Marlies om de Voetbal wedstrijd te komen kijken en daarna lekker  met zijn allen te barbequen. Het was zondag rotweer hier, dus goed om voor de buis te zitten. We waren met meerdere Nederlandse emigranten en we hadden ons best gedaan om Oranje te steunen door zelf ook iets oranje aan te trekken. Maar helaas heeft het niet geholpen. Maar spannend was het af en toe wel.
Daarna lekker gebarbequed. Ieder had wat mee genomen. Het was heerlijk.
Voor opa en oma was dit ook een leuk dagje, want ze zagen iets van de omgeving, omdat we 50 minuten moesten rijden en ze konden lekker met Nederlandse mensen praten. Bij Marlies en Wim hebben ze een varkensbedrijf en ook wat landbouw, en dat is nou net wat opa interesseert. Kennelijk zat hij op zijn gemak, want hij gooide er op een gegeven moment ook nog even een anekdote door van Kees Stet. Ook al waren het allemaal geen Westfriesen.

Zondagavond zijn de meiden weer thuis gekomen van hun trip naar de Rocky Mountains. Ze hebben in die 10 dagen veel gezien en 3805 km gereden. Ze hebben meteen wat foto's en filmpjes laten zien. Het is de moeite waard geweest. Aan de foto's te zien, hebben ze veel lol gehad. Ook zijn ze twee nachten bij Evert in Calgary gebleven en die heeft ze van alles laten zien in de stad. Hij heeft ze een fijn weekend bezorgd.
Het is nu vol in het boetje, maar we passen ons aan en dan gaat het ook weer. 7 Personen en 2 slaapkamers, dat is even puzzelen. Maar een matras in de achterkamer en het is opgelost.
Het is wel gezellig aan tafel met zo'n groot gezin. We hebben gisteren nieuwe aardappeltjes gegeten met maiskolven en wat sla. Het smaakte heerlijk. De mais was even vreemd, maar iedereen vond het heerlijk.

De meiden hebben nog een paar dagen om bij te komen en dan gaat Sanne donderdag al weer terug. Het is omgevlogen. Maar ze gaat in ieder geval met een mooie herinnering naar huis terug. En dat was de bedoeling. En wij hebben genoten van haar aanwezigheid. Even weer iets vertrouwds bij ons.

Opa en oma nemen nu de taak waar van boodschappen doen. Het is net een mooi fietsritje voor ze. En omdat boodschappen hier best duur zijn, is het verstandig om de reclames in de gaten te houden. En daar zijn ze goed in. Ook zorgen ze voor het avond eten. Dat is wel een luxe voor ons, hoor.



1 opmerking:

  1. Hi luitjes,

    Heb net ff alles bijgelezen. Ik liep behoorlijk achter. Druk, druk, druk. hahaha
    Ik moet zeggen, ik heb zo'n bewondering voor jullie. Nu ik bij jullie heb mogen logeren terwijl jullie midden in een verhuizing zat en nu zitten jullie met 7 man in 2 slaapkamer appartement, petje af hoor.
    En leuk te lezen dat jullie bij Wim en Marlies zijn geweest. Dries heeft in 2005 (voor onze emigratie), een aantal dagen voor Wim gewerkt om te zien of dit wat zou zijn. Maar Wim had toen geen geldige job offer, dus is het niets geworden. Maar aardige mensen zei Dries. Zelf kan ik me alleen Wim herinneren, dus ik denk dat ik Marlies niet heb ontmoet.
    Maar wat jammer he dat NL er al uit ligt. Overigens wel terecht, want ze deden niet echt heel veel moeite er voor. Maar goed, het is maar een spelletje.
    Ben iig blij te horen dat het allemaal goed gaat bij jullie.
    Veel plezier met je ouders Car en wens Sanne een goede vlucht terug naar huis.
    Groetjes vanuit een redelijk zonnig Silver Beach.
    @xxx

    BeantwoordenVerwijderen