woensdag 25 april 2012

We hebben een andere woning

Het was even uitpluizen: moeten we een andere woning kopen of kunnen we een huurwoning vinden. De voorkeur ging uit naar een huurwoning, omdat onze woning in Nederland nog niet is verkocht. Bovendien is het moeilijk om hier een hypotheek te krijgen, naar onze wens, omdat we geen "credit history" hebben.

Maar het viel niet mee om een huurwoning te vinden, omdat er bijna niets te huur is hier. En als er dan iets is, dan betaal je de hoofdprijs en dan is het soms nog niet eens netjes ook. Of je staat in de rij.
We hebben uiteindelijk dan een huurwoning kunnen vinden. De prijs viel mee en hij was nog netjes ook. Dat is een gelukkie dus. Wel een slaapkamer te kort, maar dat hebben we nu ook en dat lossen we wel op. Het belangrijkste is dat we GEEN trein meer door de achtertuin hebben. Kunnen we gewoon weer met het raam open slapen. Heerlijk!! Dit soort huis noemen ze hier een condo. Dat is een soort omhekt erf met appartementen. Wij hebben een appartement op de begane grond, met een garage. De tuin word gedaan en de sneeuw word geruimd. We huren het voor minimaal een jaar en het staat ook niet te koop. We hebben het dit keer dus zelf in de hand. En dat voelt wel beter, moet ik zeggen. Maar we waren blij met de huidige woning na onze aankomst. We zijn er mooi de winter mee door gekomen. Dit is onder voorwaarden ook verkocht. Dus we moesten nu wel een ander onderkomen hebben. Komt goed uit dus.
Het ligt nog steeds centraal en gunstig voor ons werk. Het adres weten we nog niet eens, maar dat laten we jullie bijtijds weten. Tussen 1 juni en 1 juli gaan we waarschijnlijk over. Zucht...dat word weer dozen pakken. Gelukkig niet al te veel, want de rest staat nog ingepakt.

Even een paar dingen wat ons zoal opgevallen is, de afgelopen maanden:
-Zoals er in de wintermaanden veel Nederlanders op vakantie gaan naar de Canarische eilanden, zo gaan de Canadezen dan veelal naar Mexico.
-Voor diverse inkopen gaan ze de grens over naar de USA. Het is even rekenen of het goedkoper is om er heen te rijden. Het ligt er aan wat je wilt kopen. Maar vaak kan het wel uit. Veelal apparatuur.
-En als je denkt dat er veel reclame op tv is in Nederland, dan valt dat reuze mee, vergeleken met Canada. Het is meer reclame dan film. Daarom nemen we een film of serie meestal op, zodat we de reclame er uit kunnen skippen.
-In Nederland had ik meestal een maatje M van kleding. Maar hier heb ik altijd S.
-Vaak krijg je geen contract als je een baan hebt gekregen.
-Men houd hier erg rekening met iemands privacy. Wat papieren betreft, maar ook durf ik bijna geen foto's te maken van mensen op straat. En al helemaal niet op dit blog zetten.

Rosanne krijgt er steeds meer uren bij om te werken. Er is namelijk een personeelstekort, waardoor ze vaak word gebeld. Ze is er wel vrij in om deze uren te nemen of niet.
Erno heeft de krukken voor de statafel klaar. De set is weer compleet. Het is toch weer een plaatje, niet? Laat nu het mooie weer maar komen. Hoewel....we mogen de afgelopen dagen niet klagen. Zon en temperaturen tussen de 16º en 24ºC. Maar de komende dagen word het iets minder en volgende week word het weer mooi, zegt men. We wachten het wel af.

Kevin vermaakt zich nog steeds goed in de sportschool. Drie keer in de week doet hij een rondje in de fittness ruimte. Rosanne zoekt tijd tussen haar werk door en wij, als ouders, laten nogal eens verstek gaan. Er is genoeg te doen daar, dus dat komt wel goed. Ook begint het idee om te gaan hard lopen weer te kriebelen bij ons. Daar gaan we eerdaags ook weer mee beginnen.

Ik, Caroline, werk nu al 1½ week bij de tandartspraktijk en het gaat goed. Het is heel wat anders dan ik de afgelopen jaren gewend ben, in de financiële wereld, maar ook weer een nieuwe uitdaging. Aan het begin was het wel vervelend om die boren de hele dag te horen, maar nu hoor ik dat bijna niet meer. Ik heb het veel te druk daarvoor. Wel lekker, want dan vliegt de tijd. Er zijn 3 tandartsen en 3 mondhygiënistes, nog wat assistentes en dan mijn collega en ik bij de receptie. Ik heb weer leuke collega's getroffen; dat werkt lekker. Het is een drukke praktijk. Ze zijn uit hun jasje gegroeid, dus men is vandaag begonnen met de verbouwing. De andere helft van het gebouw word er ook bij betrokken.

2 opmerkingen:

  1. Fijn te lezen dat jullie alles weer op de rit hebben. Eindelijk uitzicht naar een huis zonder trein door de tuin. En een nieuwe baan. Super hoor, gefeliciteerd! En nu maar hopen dat het snel mooi weer wordt en zo blijft tot de winter. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This is spectacular! Simply put i appreciate reading your written content everytime I get feed alarm.

    BeantwoordenVerwijderen