vrijdag 6 april 2012

Paasweekend

Vaak wandelen we na het werk even langs de rivier om even lekker buiten te zijn. Het voorjaar is duidelijk aanwezig nu. Er zijn al veel vogels terug uit het zuiden en ook de Canadese ganzen zijn er al weer. Veel vogels zijn hetzelfde als in Nederland. Zoals de specht, mus, kraai, ekster, eend, stern en duif.
De eekhoorntjes hoor je in de bomen en de gofers (soort wezeltjes) zijn al weer druk aan het graven in de grond. De bevers zijn weer zichtbaar (zie foto), nu het ijs op de rivier weg is en ze zijn druk bezig met takken verslepen. Ook zie je de knoppen al weer aan de bomen komen en wordt het gras al weer groener. Want dat is helemaal lichtbruin gedurende de winter, door de vorst en sneeuw. Het begint weer te leven na de winter. We hebben al heel wat dagen met hoge temperaturen gehad, waardoor we lekker buiten konden zitten aan de koffie. De sneeuw is allemaal weg en het ijs is gesmolten. Hoewel ze het de komende week wel weer over nachtvorst hebben.
Nu zien we ook veel fietsers. We hadden niet gedacht dat er zo veel fietsers zouden zijn in de stad. Bij Kevin in de winkel worden er wel 5 à 6 fietsen per dag verkocht. Ze moeten zelfs in de avonden en weekenden door gaan met het bouwen van de fietsen, anders kunnen ze het niet bij houden met de verkoop er van. Er zijn veel fietspaden rondom de stad. Ook in de bossen zijn er veel fietsroutes, dus zie gaan we vast en zeker eens opzoeken, al zullen ze wel glooiend zijn, wat een goeie oefening is voor de spiertjes.
Ook de huizenverkoop en autoverkoop komt meer op gang. In de winter is het met dit alles vrij rustig.

Op dit moment is het Goede Vrijdag en is Evert, de neef van Erno, aangekomen vanuit Calgary om de Paasdagen met ons door te brengen. De mannen zijn na de lunch naar een autoshow hier in de stad gegaan dus Rosanne en ik hebben even tijd voor onszelf. Jessica, de vriendin van Rosanne, komt nu binnen stappen om ook straks lekker mee te eten. Haar ouders zijn in Nederland met de Paasdagen.

We hebben Erno alvast zijn kado voor zijn verjaardag gegeven, want misschien komt het dit weekend nog van pas. Het is een barbeque namelijk. Tja, in Canada moet je wel een BBQ hebben, want dat is wat ze hier het hele jaar door doen. Dus het kan zo maar zijn dat we dit weekend aan een broodje hamburger of hotdog raken. Je moet wat, hè, als er geen kroketten en fridandellen zijn. Maar vandaag worden het kippepoten en een soort patatjes uit de oven met sla.

De temperatuur is vandaag ook goed en het is licht bewolkt, maar er is wel veel wind, de afgelopen dagen. Toen Evert gisteren uit Calgary vertrok, had hij die nacht nog 6 à 7 cm sneeuw gehad. Onderweg in Saskatchewan regen en natte sneeuw en in Manitoba is het droog. Hij ging de goede kant op dus.

De sportschool (YMCA) bevalt ons erg goed. We proberen van alles uit. Rosanne en ik (Caroline) hebben donderdag eens Rock Solid geprobeerd. Dat is de arm en beenspieren versterken. Ppppffff...nou dat is blijkbaar wel effe nodig. Vooral ik bleef ver achter bij de rest en alle spieren trilden naderhand. Ik kon de trap bijna niet meer af, zeg. Dus dat moesten we maar eens vaker gaan doen. Je kon duidelijk zien, dat de benen van Rosanne sterker waren, door de schaatstrainingen. Ze vind het jammer overigens, dat ze nu moet wachten tot het volgende seizoen. Ze had er plezier in.
Erno en Kevin kiezen eigenlijk alleen voor de fittness ruimte. Maar Yoga en Tabata (conditietraining) gaan Rosanne en ik ook nog eens proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten