dinsdag 20 april 2010

Aankomst Winnipeg

Maandag, 29 maart 2010

Hallo iedereen,

Zo, dat was een nachtje in de USA. We stonden met een strak blauwe lucht op. Ook daar was de sneeuw al weg, wat normaal gesproken niet zo is. Erg zacht voor de tijd van het jaar dus. We hebben natuurlijk rommelig geslapen. Halverwege de nacht wakker, omdat het onze tijd natuurlijk niet was om te slapen, vanwege het tijdsverschil. Maar de vertraging is keurig opgelost door Delta airlines, hoor. Een goed hotel gehad en vouchers voor een ontbijt. Maar we moesten om 9:00 uur weer vliegen, dus om 07:00 uur weer op het vliegveld zijn. We werden om 05:30 uur weer gewekt (hadden we geen probleem mee, want we waren toch eigenlijk al klaar wakker), zodat we om 06:00 uur weer in de taxi zaten naar het vliegveld. Inchecken en toen hebben we een lekker Amerikaans ontbijt genomen op het vliegveld. Uiteraard met scones en muffins, en vruchtensap en een enorme lok koffie. Erno moet al erg aan de rustige mentaliteit wennen. Niemand lijkt haast te hebben. Dus we doen maar mee. Maar iedereen is behulpzaam en vriendelijk.
Om 09:15 uur vlogen we richting Winnipeg en om 10:15 uur landden we.
Het was wel even schrikken, toen we weer langs de douane moesten. Na wat vragen gesteld te hebben aan ons, over wat we kwamen doen in Manitoba en hoe lang we zouden blijven etc., stuurde hij ons naar de Immigration balie. Dit vonden we vreemd. Wat zou er loos zijn??? De mevrouw achter de balie viel meteen maar met de deur in huis:” Jullie hebben een afwijzing gehad op een aanvraag voor emigratie naar Canada, he?” We vielen bijna stijl achterover!!! Begint het nu al? We begonnen al moordnijgingen te krijgen, om die tussenpersoon, die ons in Nederland de problemen had bezorgt om zeep te helpen. Maar bij latere navraag of het last kon bij een eventuele volgende aanvraag voor emigratie, kon ze ons gelukkig geruststellen. Als we aan de voorwaarden van het proces voldoen, dan kan er gewoon geĆ«migreerd worden. Pppfffff……..gelukkig. Dat is nu al een zorg minder. Maar zij adviseerde ons wel, om hier werk van te maken en die man proberen uit te schakelen. Zij was bekend met het fenomeen, dat er vaak valse baanaanbiedingen worden geregeld door tussenpersonen. Hier was het vanochtend nog licht bewolkt en 5 graden C. Gauw de huurauto opgehaald, een Nissan Centro, een automaat. Daarna nog even langs ons hotel gereden, die we eigenlijk voor de afgelopen nacht hadden geboekt, om te zeggen dat we door vertraging niet waren gekomen. Toen langs de CAA (de Canadese ANWB) voor een paar landkaarten en op naar een winkelcentrum om een foto camera te kopen en wat boodschappen te doen.

Vervolgens de auto in en naar Steinbach gereden om dit dorp te bekijken voor leef en werk mogelijkheden. De lucht trok open en de hele middag de zon gehad. Maar wel veel wind. En als hier kennelijk de zon schijnt, dan gaat hier de korte broek en slippers aan. Dat het tussen de 5 en 10 graden is, dat deert ze niet, blijkbaar. MMmmm…..dan zijn ze wel heel wat gewend dus. Ook nog even naar een bedrijf gereden, ten noorden van Steinbach, Steve’s Transport. Bij dit bedrijf heeft Erno een gesprek voor een mogelijke baan. Maar dan het filiaal in Brandon. Gewoon even extra belangstelling tonen. We hebben daar gesproken met iemand en toen zijn we weer gegaan. Om 19:20 uur waren we weer in Winnipeg bij onze B&B. Nog nooit een B&B geprobeerd, maar het ziet er goed uit. We hebben twee kamers tot onze beschikking en een badkamer voor ons zelf. Meneer heeft al gevraagd wat we met ontbijt voor morgenochtend willen. Het wordt waarschijnlijk toast met jam en een gekookt eitje. Hij vroeg onze voorkeur. Nou een broodje gaat er wel weer eens in. Na een dag zijn we die muffins en donuts al zat, al dat zoete spul. Maar ze zijn absoluut lekker.
Nou we gaan weer lekker even opfrissen en nu maar vroeg op bed. Hopelijk beginnen we dan aan het tijdsverschil te wennen en slapen we goed. Nog even de reisroute voor morgen plannen, zodat we niet van hot naar her rijden. We moeten 4 adressen af in Winnipeg, dus dat lijkt ons wel prettig.

Tot morgen maar weer.

P.S. Terwijl we nu op de computer zitten, praten we met Kevin via Skype. Hij zit 2000 km verder in Canada dan wij, en heeft met ons twee uur tijdsverschil.
En de benzine, loodvrij, kost hier per liter tussen de 85 en 98 dollarcent, afhankelijk van de stad of in het dorp. Dat is ongeveer tussen de 70 en 80 eurocent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten