zondag 14 juli 2013

Heel veel muggen!!!!!

Naast de teken, stikt het nu ook van de muggen!!! Je kan niet fatsoenlijk buiten zitten. Vorig jaar hadden we een redelijk droge zomer en dan heb je er niet zo'n last van. Maar dit jaar hebben we al aardig wat regen gehad. En waterpoeltjes zijn heerlijke plekkken voor muggen om eitjes te leggen. De "buggers" prikken zelfs door je broek heen. Dus we zitten allemaal onder de muggenbulten. Ook tijdens het hardlopen krijgen ze ons nog te pakken. Na het hard lopen rennen we snel door naar binnen en doen we de rek en strek oefeningen daar. Je wordt letterlijk aangevallen door hele kolonies. In huis hebben we er gelukkig nauwelijks last van, want er zitten horren in de deuren en ramen. Men is er hier duidelijk op berekend. Er word nu overleg gepleegd om maandagnacht de stad Brandon te "foggen" voor de muggen.
Terug van het werk wat bisons gezien bij Sioux Valley

Ook is de airconditioning geen overbodige luxe hier. De onze is net gemaakt door de eigenaar en da's maar goed ook. Want het is nog niet eens zo heel heet, zoals het vaak kan zijn, maar toch was het wel erg warm zonder airco in huis (rond de 26º). Ook als het regent, koelt het maar weinig af. Het blijft boven de 20º C. En de wind is gewoon warm.

Het is nu drie weken na de overstromingen in de provincie Alberta, en met name in Calgary. Men heeft het toch voor elkaar gekregen om het grote jaarlijkse evenement, de Stampede (rodeo en kermis) door te laten gaan. Vorige week vrijdag is de tiendaagse Stampede van start gegaan. Men heeft alles op alles gezet om het evenement door te laten gaan, want de stad verdiend er heel veel geld mee. En dat kan men nu zeker gebruiken. Morgen is de laatste dag al weer.

De overstromingen in de provincie Alberta zijn nog nauwelijks achter de rug of de volgende diende zich aan: Toronto, in Ontario. De  natuur is kennelijk aan het veranderen.

En ja, het moest er een keer van komen. Wij hadden het al gezegd, nadat we hier bij het eerste huis de trein door onze achtertuin hadden rijden. Een trein met 120 wagons en bovendien ook wagons met gevaarlijke stoffen. En dat midden door de stad, dat moet een keer fout gaan. En zie daar: Quebec. Wat een drama. Nu wordt er dus heftig gediscusieerd of er geen rails buiten de bevolkte gebieden moet worden gelegd. En niet alleen daarom, maar je zal maar een ambulance/politie of brandweer nodig hebben en die staat voor de trein te wachten met 120 wagons, wat hier in Canada regelmatig gebeurd.

Kevin is vorige week zondag met een groep jongens de rivier af gedreven, ieder in een rubber bootje of op een band. Lekker drijven op het water met de stroom mee; heerlijk met dit warme weer. Op de ene plek zijn de jongens de rivier op gegaan en na een paar uur kwamen ze op een ander punt weer uit. Op het water had Kevin geen last, maar zodara hij aan land kwam, zag het weer zwart van de muggen om hem heen. Hij had handen te kort om te slaan, dus heeft hij zich maar over gegeven in de strijd. Gevolg, een rug met allemaal rode stippen.

Gisteravond, na het werk, heb ik lekker weekend gevierd met mijn collega's. We zijn naar de camping in Oak Lake gereden, waar mijn collega en haar man de trailer hadden staan. Eerst lekker pizza gegeten en een cocktail er bij genomen. Daarna zijn we met de ponton boot het meer op gegaan. Heerlijk een rondje gevaren en de mooie huizen aan de rand van het water bekeken. Daarna nog een borrel rond het kampvuur en toen zijn we weer naar huis gereden. Het was er een hele mooie avond voor. En hoe kan je beter je weekend beginnen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten