woensdag 17 juli 2013

Ja wel, weer verhuizen!!!

Zoals de meesten van jullie ondertussen hebben vernomen, gaan we weer verhuizen. Ja wel, de vierde keer in ruim 1,5 jaar. We worden er handig in, zal je bijna zeggen. Al hopen we dat het een van de laatste keren zal worden. Maar nu gaan we wel even verder weg. We verhuizen naar de provincie Ontario. Vanaf hier is het 2300 km naar het oosten toe. We komen dus dichter bij Nederland. Ja, ja. Niet dat dat de reden is, hoor. Maar  het is wel een leuke bijkomstigheid. Van en naar Nederland vliegen is een directe vlucht vanaf Toronto naar Amsterdam en duurt 6 à 7 uur.

Om persoonlijke en beroeps redenen hebben we samen besloten om deze stap te nemen. We hebben een verhuiswagen en een trailer besteld, die we op 2 augustus gaan ophalen. Dan nemen we twee dagen om deze te vullen en dan gaan we 4 augustus rijden, in convooi: de verhuiswagen met trailer er achter, onze pickup truck en Kevin's auto. Op 6 augustus aan het einde van de dag zullen we aankomen op de plek van bestemming. Drie volle dagen rijden. We zijn deze week dus al begonnen met inpakken. We werken allemaal de maand juli nog.

Rosanne verhuist de meeste spullen ook mee naar Ontario. Maar die gaat vanaf half augustus tot half december een reis maken door Azië. Dan komt ze terug in Manitoba, omdat ze hier een vriend heeft leren kennen. Hij is beroeps militair en zit sinds twee weken in Afghanistan. Ook die komt half december terug. De bedoeling is om elkaar beter te leren kennen als ze beide terug zijn. Bovendien gaat hij solliciteren voor de Special Forces en die procedure duurt ongeveer een jaar. Als hij slaagt, zal hij worden over geplaatst naar Ontario. Dus zullen hij en Rosanne later naar Ontario komen. En Rosanne blijft nog in dienst van haar huidige werkgever en kan daar gewoon weer aan de slag als ze terug komt van haar reis.

Dat betekent voor ons, dat we Rosanne voorlopig en misschien wel helemaal kwijt zijn. Wel een raar idee, hoor. Maar ja, kleine kinderen worden groot en eens vliegen ze uit. En dat is goed. Zo hoort het.


 
We hebben in Ontario via via (ja, contacten leggen is belangrijk en met name ex-Nederlanders kunnen erg behulpzaam zijn) weer een huis kunnen huren, in eerste instantie voor een jaar en daarna zien we wel weer. Banen hebben we allemaal nog niet, want het blijkt niet gemakkelijk te zijn om op afstand te solliciteren. Hier hebben we dat ook gered, dus dat zal daar ook wel weer lukken. Waar een wil is, is een weg, toch? En in Canada kijken ze niet naar leeftijd wat werk betreft, gelukkig. Sterker nog, men gebruikt graag de ervaring van wat oudere werknemers. (Zal soms per werkgever of soort baan misschien wel verschillen.) Erno en Kevin hebben plannen om een eigen bedrijfje in hovenierswerk te starten. Ze voelen elkaar feilloos aan en kunnen elkaar goed aanvullen. Kevin heeft de kennis en ervaring in hovenierswerk en (sier)bestrating etc. en Erno helpt mee en kan het timmerwerk er bij doen. Maar voordat dat allemaal geregeld is, zullen ze eerst in loondienst gaan werken tot na de winter. Ik, Caroline, wil dan part-time gaan werken en de administratie van de jongens er naast gaan doen. We zullen zien of het zo gaat lopen.

Wil je het huis zien op google maps, tik dan deze coordinaten in en het verschijnt op de kaart:
44.427628,-80.003795. Als je het adres in typt, dan krijg je namelijk niet het juiste perceel te zien.

Kevin en Erno hebben vanmiddag vrij en ze gaan met de hele crew van het werk de rivier af, ieder in een rubber bootje, stroom afwaarts. Mooi drijven in het verkoelende water in deze warmte. Ik hoop dat ik in het volgende stukje foto's kan showen.

Gisteravond is de stad ge"fog"t voor de muggen. Het was gewoon té erg. Hopen dat het nu te dragen is.

Ow, by the way, ons nieuwe post adres wordt:
P.O. Box 1562
Stayner, ON., Canada
L0M 1S0




2 opmerkingen:

  1. Welcome, new neighbours!!!

    Joepie!!!!
    Eindelijk mag ik er dan eens iets over schrijven of naar vragen, want nu staat het "open en bloot" op jullie Blog!!
    Maarre, ik heb gelijk eens gekeken hoever het bij ons vandaan is, en Google zegt 3 uurtjes rijden... Leuke rit om eens een bakkie te komen doen als jullie eenmaal gesetteled zijn???
    Misschien komen we dan wel met ons VW campertje, kunnen we gelijk jullie driveway inwijden met een sleepover!;)
    Heel veel succes met inpakken en regelen, wij gaan morgen de sleutel van ons nieuwe huis ophalen!

    Groetjes,
    PJ& Caroline!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel veel succes daar in Ontario, ik hoop dat het hoveniers bedrijfje gaat lopen, dat zou te gek zijn! En uh als je een website nodig hebt... www.feel-the-fire.net haha! :)

    BeantwoordenVerwijderen