dinsdag 8 januari 2013

Oliebollen op en Santa weer naar de Noordpool


Een nieuw jaar is weer begonnen. De maand van de feestdagen is weer voorbij. En dat is maar goed ook, want we moeten weer gaan sporten. De lekkere hapjes en chocola moet er weer af getraind worden. En het gaat altijd op de plaatsen zitten, waar je het niet wilt. Maar...het is gezellig geweest en we gaan nu weer over naar het normale ritme van de dag.

Erno heeft zijn theorie examen gehaald op de laatste dag van het jaar 2012. Nog net op de valreep. En nu is het zoeken naar een vrachtwagen om in te kunnen afrijden en om de inspectie en Air Brake te oefenen. Want vóór het afrijden moet je een rondje om de truck heen lopen en wat technische dingen aanwijzen en checken. Nou zou je zeggen, in Nederland hebben de vrachtwagens ook luchtremmen (air brakes) dus wat is daar moeilijk aan. Erno heeft al op vrachtwagens gereden in Nederland. Nou, ik kan je vertellen, dat ze hier nog het ouderwetse systeem hebben en dat het dus toch heel anders werkt dan in Nederland. Ook het schakelen is hier heel ouderwets nog. Je mag blij zijn als je hem in de versnelling krijgt. Dus dat is nog wel even oefenen.
Erno heeft afgelopen vrijdag al een ritje mee mogen rijden met Marris, een ex-Nederlander die hier al ruim 30 jaar woont. Die had hooi verkocht aan een boer in North Dakota, de provincie ten zuiden van ons. Ze zijn de hele dag weg geweest en hadden prachtig mooi weer. De boer blijkt ook weer een ex-Nederlander te zijn en toen ze dat ontdekten, gingen ze weer over in het spreken van Nederlands. (We komen zo niet aan het Engels spreken toe!! Die Nederlanders zijn werkelijk overal neer gestreken. Ongelooflijk.) Die boer heeft 1000 koeien en drie loopstallen. Erno keek zijn ogen uit. En dan nog heel wat jongvee ook. Het was een mooi uitje voor Erno en zo heeft hij mogen mee kijken in een vrachtwagen. (zie foto's in fotoboek)

De schaatslessen van Rosanne zijn ook weer begonnen op de buitenbaan, na de Kerst "break". Muziek en verlichting er bij. Buiten de lessen om probeert ze ook gebruik te  maken van de baan. Want het schaatst toch heel anders dan de indoor baan, die veel kleiner is. Ze moet ook even wennen aan de wissel van shorttrack schaatsten naar klapschaatsen. Met de shorttrack schaatsen kan ze deze lange baan bochten niet maken. Vandaar twee paar schaatsen. Ze moet dus even flink oefenen, dan heeft ze veel voordeel als ze straks weer op de indoor baan gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten