zondag 27 januari 2013

World Cup Schaatsen (Sprint) in Calgary

 
Vorige week woensdagavond, na het werk, zijn we op weg gegaan naar Calgary, om in het weekend de World Cup Sprint in The Oval mee te maken. En onze Nederlandse en Canadese helden aan te moedigen. Het is 1150 km rijden en het is één lange weg er naar toe. Dus de auto op cruise control en gaan met die banaan. Die avond hebben we de eerste 4 uur gereden en hebben overnacht in een hotel in Regina, Saskatchewan. De volgende dag hebben we de laatste 8 uur gereden. Onderweg zijn we nog langs de school van Kevin geweest en even gedag gezegd tegen een paar leerkrachten. Hij zat daar op school in 2004/2005. Ze waardeerden het erg dat hij even langs kwam en ze herkenden hem ook nog. Ergens in de middag kwamen we aan in Calgary en hebben toen het nieuwe winkelcentrum, Iron Cross Mills Mall, bezocht. Daarna zijn we naar het huis van Erno's neef, Evert, gereden. Daar verbleven we. Hij had een heerlijke ovenschotel klaar en had als verrassing Rudy en Ans, andere Nederlandse kennissen, uitgenodigd om te komen eten. En zo hebben we even heerlijk bij gekletst.
We hebben dit weekend veel geshopt, want er zijn veel mooie winkels in Calgary, die we hier in Brandon niet hebben. Daarvoor is onze stad nog te klein. Vrijdag was het 8º boven nul en de zon scheen, dus het was heerlijk weer. Helemaal vreemd voor ons, na al die vorst de afgelopen maanden.
Zaterdag en zondag zijn we naar de schaatsbaan gegaan en hebben we de World Cup Schaatsen bekeken. Het is niet zo vol als in Heerenveen, maar toch was het een gezellige sfeer. We zaten meerendeel tussen de familieleden van de schaatsers. Allerlei nationaliteiten dus. En het oranje wat er zat was ook familie van de schaatsers of, net als wij, Nederlandse emigranten. Onze Nederlandse kennis, Hans, startte de wedstrijden weer. Ook hem en Ellen hebben we weer even gesproken. Leuk om alle bekenden weer even te zien en te spreken, na zo'n lange tijd.
Kevin heeft nog contact gezocht met een jongen van school toendertijd. Daar heeft hij nog steeds contact mee. Die is zaterdagavond gekomen met zijn vriendin en we zijn met zijn allen lekker wezen uit eten. Daarna hebben ze nog lekker wat bij gekletst bij Evert thuis. Ze hebben plannen gemaakt om samen met de quad te gaan camperen in de Rocky Mountains de komende zomer en daar kunnen ze diverse routes rijden door de bergen met de quad. Kevin hoopt dat hij dan vrij kan krijgen, want hij heeft er zin in. Hij rijdt er dan heen met de quad op de pick-up truck. We zullen zien of het lukt.
Maandag zijn we weer vroeg gaan rijden en zijn we in één keer naar huis gereden, waar we bij een gevoelstemperatuur van -46º C weer thuis aan kwamen. Bbbbbbrrrrrrr.
We hebben een heerlijk weekend gehad. Het was ons eerste uitje na onze emigratie. Maar zeer goed bevallen en voor herhaling vatbaar......... (meer foto's, zie fotoboek)

1 opmerking:

  1. Weer een mooi en interessant verslag, go wat was het koud bij jullie, hier maar -25.
    Groeten van Cecilia en Peter.

    BeantwoordenVerwijderen