donderdag 2 augustus 2012

Enkele werkstukken van Erno

Pergola
De jongens hebben hun baan gevonden, hoor. Het zijn in de zomer wel lange dagen, maar het is wel heel afwisselend werk. En ze hebben een voldaan gevoel als er weer een klus is afgerond. Je ziet het mooi worden, gedurende het project. Doordat Erno wat kan timmeren, worden er meer klussen aangenomen, waarbij getimmerd moet worden. Zoals het maken van een veranda, een deck of een schutting. Dat deden ze niet, omdat ze niemand in dienst hadden die kon timmeren. Deze klussen worden nu gedaan door Erno met een helpende hand van een andere medewerker. Is voor Erno ook allemaal nieuw natuurlijk, want hij is van oorsprong ook maar een postbode en beveiliger, maar toch heeft zijn vorige werk als timmerman, hem de nodige ervaring opgeleverd. Ik heb wat foto's toegevoegd van enkele werkstukken.
Nieuwe schutting
Ook kan Erno op een vrachtwagen rijden, waardoor hij ook daarvoor word gevraagd. Hij gaat er dan de bomen en bloemen in de stad mee water geven. Dat doet hij vroeg; om 5 uur begint hij dan al, voordat de stad ontwaakt. En hij heeft een vaste klus op de grasmaaier.
Even water bij tanken
Kevin kan ook op de vrachtwagen rijden, maar die word weer ingezet voor de supervisie op een klus. Ook rijd hij op een bobcat of een mini kraantje, want de andere werknemers kunnen dat niet. Omdat een hoveniersbedrijf geen werk heeft voor iedereen in de winter, hebben ze vaak losse vakantiekrachten voor het zomerwerk. Degenen die het hele jaar in dienst blijven, worden in de winter ingezet voor het sneeuwschuiven en het repareren van de machines. Erno en Kevin zullen dan op de sneeuwschuifwagens rijden. Zal wel veel nachtwerk worden. Als er deze winter net zo weinig sneeuw komt als afgelopen winter, dan zullen ze het daarmee niet druk hebben.
Zo was het....


en zo is het geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten