woensdag 4 juli 2012

Clear Lake

Afgelopen zaterdag zijn we met opa en oma naar Clear Lake gegaan. Een meer en strand in het Riding Mountain National Park. Ongeveer 5 kwartier rijden naar het noorden. Strandstoelen, handdoeken, picknickmand en koelbox mee en lekker zitten en dom kijken. (hahaha) We genoten van het uitzicht. Het meer met boten, waterfietsen, jetski's en speedboten met waterskiƫrs en de bossen er om heen. Het is een hele mooie plaats om te relaxen. En dat hebben we gedaan. Het water was fris, maar wel verkoelend.
Mam en ik hebben nog even een wandeling gemaakt door het toeristendorp. We hebben twee museums bezocht. Een ging over de cultuur van de indianen en de andere ging over de natuur in Manitoba en had allemaal opgezette dieren. En je wilt het weer niet geloven of we kwamen weer Hollanders tegen. Dus, jawel, we raakten weer aan de praat. Toen ze vertelden dat ze uit Regina in Saskatchewan (de provincie naast ons) kwamen, wist ik meteen wie het moesten zijn. Ik bekeek ze nog eens goed en vroeg of zij toevallig Marlies heette. En inderdaad, dat klopte. Ik heb hun emigratieverhaal op internet gevolgd, op een forum van Canadese emigranten, toen wij nog in het proces zaten. Ik herkende haar dus van de foto's daarop. Normaal wonen ze dus 5 uur van ons vandaan, en toevallig ontmoetten we elkaar daar. Erg leuk.
Helaas moet Rosanne heel veel werken, omdat ze al 2,5 week vakantie heeft gehad in juni en in juli gaat ze nog een week op schaatskamp naar Calgary. Daarom kan ze niet mee met onze uitjes. We plannen wel gewoon de uitjes en wie mee kan, gaat mee. Dus af en toe missen we iemand. Het lukt niet om iedereen tegelijk bij elkaar te krijgen.
Voordat we terug reden naar huis, zijn we eerst nog even naar het strand gereden, waar de aanlegsteigers waren voor de speedboten. De mannen wilden even bootjes kijken. Er waren er ontzettend veel. We moesten even terug denken aan onze vakanties aan het Gardameer. Het is dus voor opa en oma vakantie, maar ook wij hadden dit weekend een heerlijk vakantiegevoel. Met mooi weer en naar het strand. Toen we terug kwamen in Brandon, hebben we gegeten in een pizzeria. En zo hebben we een mooie dag gehad.

Zondag was het 1 juli, en dan is het hier de nationale feestdag, Canada Day. 's Avonds zijn we even naar een park gereden, waar een band speelde. Er waren veel mensen, ook met kinderen. Dus het was er erg gezellig. Om 23.00 uur stak men vuurwerk af op diverse plekken in de stad. Het was een prachtig gezicht. Het was nog warm en mooi stil weer.

Maandag hadden de jongens nog een extra vrije dag, omdat Canada Day op zondag viel. Dus zijn ze met zijn allen naar een ander meer gereden voor een strand bezoek. Tja, ook voor ons is het nog steeds de buurt verkennen. Dit keer hebben ze Oak Lake bezocht. Hier 3 kwartier vandaan. Dit water was warmer dan het andere meer en had toch weer een ander uitzicht en natuur.

En zo is het al een week of twee mooi weer. En daar maken we dankbaar gebruik van.

1 opmerking:

  1. He lieve Hertoghjes. Ik heb berichten gelezen van 10 weken lang... liep erg achter vanwege onze reis. Wat is er veel gebeurd, maar wat positief allemaal. En nu heerlijk genieten met opa en oma!!! Groet uit ´t Veld, van Laura.

    BeantwoordenVerwijderen