woensdag 25 juli 2012

We zijn weer compleet

In de nacht van zaterdag op zondag, 21/22 juli, zijn pap, mam en Rosanne weer thuis gekomen. We zijn dus weer compleet. Rosanne moest zondagmorgen eigenlijk om 09.00 uur weer aan het werk, maar gelukkig moest ze haar eigen moeder aflossen, waardoor ze 2 uur later kon beginnen. Tja, zo kan het ook voordelen hebben, als je beide bij dezelfde werkgever werkt. Rosanne heeft een mooie week achter de rug met veel trainingen. Zowel op het ijs als buiten het ijs. Ze heeft ook veel informatie gekregen over de schaatssport en het onderhoud van de schaatsen etc. Ze waren met diverse leden van de schaatsclub hier, naar Calgary gereden om deel te nemen aan een schaatstrainingskamp, van maandag tot zaterdag. Erg leerzaam. Ze heeft genoten. Ook heeft ze daar meteen schaatsen gekocht. Een paar longtrack en een paar shorttrack schaatsen. De buiten(outdoor)baan, hier in Brandon, is longtrack en de binnen(indoor)baan is shorttrack. Vandaar dat je eigenlijk dus twee soorten schaatsen moet hebben.
Het was een eer om in The Oval te schaatsen. Ze kreeg ook een keer training van een Nederlandese coach, Bart Schouten. Hij trainde ook o.a. Denny Morrison en Cindy Klassen, deze hele week. Rosanne kon dus de techniek goed af kijken van ze.
Ze verbleef bij Evert, de neef van Erno. Hij en zijn vriendin hebben Rosanne van en naar de ijsbaan gebracht elke dag en ze hebben er een gezellige week van gemaakt voor Rosanne. Ze voelde zich er erg thuis en ze hebben veel plezier gehad samen. Ze hebben ook nog een keer gegeten bij Rudy en Ans, waar opa en oma verbleven.

Opa en oma kwamen ook met veel verhalen thuis. Ze zijn blij dat de gelegenheid zich voordeed, dat ze met Rosanne en de groep mee konden rijden naar Calgary. Ze waren erg enthousiast, want ook Rudy en Ans hadden er alles aan gedaan om ze een geweldige week te bezorgen.
En natuurlijk konden opa en oma het niet laten om ze even te helpen met wat karweitjes. (Foto: opa aan het gras maaien)





Ze hebben Calgary bekeken en gewinkeld. Mam is goed geslaagd en heeft een mooie jurk gescoord voor volgend voorjaar, wanneer pap en mam 50 jaar getrouwd zijn. Was ze niet naar op zoek, maar dan vind je het juist vaak. Zo gaat dat meestal. Ook zijn ze daar naar de Nederlandse winkel geweest en hadden een doos vol met Hollandse boodschappen meegenomen. Mmmmmmm......lekkere koekjes, onbijtkoek, kaas etc.
Ze hebben een training van Rosanne bekeken in The Oval. En ze zijn een dagje de Rocky Mountains in getrokken, waar ze Banff hebben bekeken. Daar hebben ze lekker gepicknickt en genoten van het mooie uitzicht. Ook zijn ze nog naar de Kananaskis gereden en ook daar de mooie natuur bekeken. Het was de moeite waard.


Vrijdag zijn ze op visite geweest bij Joan, de vrouw waar Kevin in huis woonde in Strathmore, toen hij daar op highschool zat in 2004/2005. Joan heeft mijn vader de school laten zien. Ze zijn er zelfs in geweest en daar aan de muur hing Kevin's  naam nog steeds als: The most valuable player in Track and Field (Atletiek, met name, hardlopen) in 2005.


Ook heeft Kevin een vlag geruild  met een leraar toen. Hij kreeg een Canadese vlag en de leraar kreeg een Nederlandse vlag. Ook die vlag hing er nog. Ook heeft opa het huis gezien, waar Kevin heeft gewoond. Oma kende het al, want die is in 2005 nog 2 weken naar Joan en Kevin toe geweest. Maar toch was het weer mooi om terug te zien.
 Zaterdagmiddag, na het schaatsen, zijn ze meteen weer terug gereden naar huis.
Ze zijn door 3 provincies gereden, waardoor ze een groot stuk van Canada hebben gezien. Manitoba, Saskatchewan en Alberta. Met alle drie een andere natuur.
Ze zijn dus weer een ervaring rijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten