zondag 19 februari 2012

Lang weekend

We hebben nu een lang weekend. Net even WK Schaatsten gekeken. De laatste ritten van de 10 km. Prachtig. Drie Nederlanders op het podium. En wat was de rit van Koen Verweij spannend. Bokko was duidelijk niet blij met deze nieuwe, jonge rijder, die hem van zijn bronzen plak af reed.
Vrijdag heeft Rosanne voor het laatst op de buiten schaatsbaan gereden. Nu gaan ze weer naar binnen om te trainen. Dat zal weer vreemd zijn, want die baan is veel kleiner. Buiten was een langebaan schaatsbaan en binnen is het een short track baan. Rosanne maakt duidelijk progressie. Haar houding wordt beter; ze schaatst harder en de bochten gaan al beter. Eens kijken wat de trainingen in buiten voor voordelen hebben gebracht, als ze weer naar binnen gaat. Ze zeggen dat dan de techniek beter gaat, het ijs sneller is en de bochten beter gaan. We zullen zien. Aan het eind van de training, vrijdag, was er een kampvuur met bankjes er om heen. En men had hotdogs en marshmallows boven het vuur. Muziek en de kerstverlichting nog er bij en zo was het heel gezellig.

Erno heeft er een nieuwe hobby bij. Hij vind zijn nieuwe baan zo leuk, dat hij ook wat voor zichzelf wil rommelen in de garage. Hij heeft een paar planken hout gehaald en is eens gaan proberen. Hij wilde met steigerhout aan de slag, maar dat kennen ze hier niet. Dus probeert hij nu een alternatief te vinden. En het resultaat mag er wezen: een mooi bankje voor buiten. Rosanne heeft hem geholpen. Het volgende werkstuk wordt de tafel en daarna twee stoelen. Rosanne's handen kriebelen al om de setjes aan te kleden met kandelaars, vazen en kussens. Eens kijken of we het spul ook in de whitewash kunnen zetten. Ja, die twee kunnen aardig met elkaar samen werken. Wie weet, wordt dat nog eens wat. De combinatie is er in elk geval en het werkt.

Vanmiddag maar eens de natuur in. Het weer is goed, iets boven oº en er staat geen wind. Regen en wind hebben we hier nog bijna niet gehad, sinds we hier zijn. En we moeten bekennen.............we missen het niet. Nou hebben we echt mazzel met deze winter hier, want normaal is het hier veel kouder. Maar wie weet wat maart nog brengt. We gaan nu even koffie drinken en bespreken waar we straks naar toe gaan.

2 opmerkingen:

  1. wauw gaaf die bank...t lijkt wel of je nu overal meer aan toe komt!! fijne dag verder..hier is het inmiddels alweer over 12en, tijd om mn bed op te zoeken;-) dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap bankkie neef, ziet er solide uit!
    Groeten uit Constanta Roemenie

    BeantwoordenVerwijderen