maandag 30 januari 2012

Alweer een week voorbij

Tja, over de afgelopen week is er eigenlijk niet zo veel te vertellen. Die is voorbij gegaan, zoals alle anderen. We zijn alle vier gewoon naar het werk gegaan en voor je het weet is het dan weer weekend. Het liefst doen we de boodschappen niet in het weekend, want net zoals in Nederland, is het dan hartstikke druk in de stad. En daaraan hebben we allebei een hekel. Maar deze week hebben we het goed opgelost en misschien blijven we dat voorlopig wel zo doen. Door de week, als het niet te koud is, kan ik, Caroline, in de lunchpauze een paar dingen halen. Dan heb ik even een wandelingetje naar buiten. Niet te veel, want ik wil niet te veel tillen, natuurlijk. Vrijdag werk ik een half uur langer, omdat we dan langer open zijn bij de bank. Dan gaat Erno eerst naar huis om te douchen en dan brengt hij Rosanne naar de schaatsbaan (buiten nu) en dan haalt hij mij op. En in die tussentijd dat Rosanne aan het schaatsen is, halen we dan de boodschappen. Dan hebben we het weekend om het huishouden te doen en wat te mailen en skypen met Nederland.

Gisteren, zaterdag, hebben we bewust de skype niet aangezet, want we wilden even een begin maken met de belastingaangiftes. Alle papieren eens bij elkaar zoeken en eens kijken hoe het hier werkt en wat we nodig hebben. Uiteraard werkt het, net als in Nederland, ook hier zo, dat we zo veel mogelijk aftrekposten willen creeëren. Lekker klusje dus.
Ook hebben we gisteren de ski's naar Kevin in de winkel gebracht, want dan staan ze startklaar, voor als we een keer de hups krijgen om te gaan. Misschien volgend weekend wel. De laatste keer dat we op skivakantie waren, was Oud en Nieuw 2001/2002. Dus Kevin en Rosanne passen hun schoenen en ski's niet meer. Die moeten nog wat anders. Maar de eigenaar van de winkel bood al aan om demo's uit de winkel te gebruiken, in plaats van wat te gaan huren.

Vandaag hebben we bij Andre en Ingrid een bakkie gedaan. En hebben we wat rond gereden in de buurt. Zo zien we iedere keer weer iets nieuws, waar we nog niet geweest zijn. (Zie foto's)

Komende weken hebben we Kevin weer meer thuis. Want zijn vriendin gaat voor 3 weken op vakantie. Wel gaan Kevin en Rosanne daar een paar keer slapen om te zorgen voor de kat en het konijn. De rest van de dagen zorgt iemand anders er voor.

En zo beginnen we morgen weer aan een nieuwe week. En zitten we al weer in februari. De tijd vliegt met al die nieuwe indrukken.
Wat het weer betreft voor de komende week: Ze verwachten overdag temperaturen van -5º tot 0º C, maar wel sneeuwbuien. Dus wie weet hebben we dan mooie, verse sneeuw om in te skiën. Dus als we komend weekend niet op skype zitten..........dan weten jullie waar we zijn.
Ook in Nederland is het deze week koud en hopen ze op natuurijs voor de liefhebbers. Dus wie weet, komt het er van. We hopen met jullie mee.

1 opmerking:

  1. Hello Dukes, nou ook hier is de winter hoor - 19 graden hier, brrrrrrrrrr koud hoor. maar ja we zijn ook niets meer gewend. Vrijdag een centimeter of 14 sneeuw gevallen (was net een wintersport gebied)en volop vorst.Zaterdag een schitterende dag, vanwege de mist was het een pracht met al die rijp aan de bomen. Vandaag zou het ook gaan sneeuwen, maar tot nu aan toe weinig van die witte poeder gezien. Als het een beetje wil lekker even naar Schoorl toe, om een stukkie te wandelen in die altijd prachtige omgeving, zo dichtbij en altijd mooi.
    Bouwvakkers zitten momenteel(waar mogelijk)in de vorstverlet, en kunnen gaan schaatsen wanneer ze willen. Het ijs is trouwens nog niet echt betrouwbaar, achter op de ringsloot waren ze wel aan het schaatsen, maar het kraakt als de ziekte. Aangezien ik een hekel aan koud water heb, waag ik me er dus (nog) niet op.
    En kunnen jullie het nog een beetje verwarmen daar, voor Nederlandse begrippen is het daar wel erg kkkkooouuuddd, maar ja goed in de verpakking en dan kom je een eind. Zo stop er nu even mee om een frisse neus te halen, en straks weer te genieten van de warmte (wat een rijk gevoel hé)

    Groetjes uit Zijdewind

    BeantwoordenVerwijderen