zaterdag 17 september 2011

We gaan!!! Manitoba here we come!!!

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Na 3 jaar procederen met werkelijk alle tegenslag die je maar kunt bedenken, gaan we dan toch eindelijk de grote oversteek maken.

Onze woning is nog steeds niet verkocht. Wel hebben we heel veel gegadigden gehad om onze woning te huren, maar dat viel nog niet mee. Toch hebben we nu de juiste mensen ontmoet. Hierbij hebben we het gevoel dat we rustig kunnen vertrekken.

Per 1 oktober gaan ze er al in. Dat is dus al heeeeeeeel snel. Dat betekent dat het in huize Hertogh nu errruuug druk is met heel veel geregel. Pfhoe, zeg. Maar dat weten we en dat hoort er bij. Ik zal jullie de details besparen, anders word je al moe bij de gedachte. We hebben de laatste week van september in ieder geval een laadploeg nodig om de zeecontainer binnen 2 uur te laden, zodat deze naar Rotterdam kan worden afgevoerd voor de verscheping. Daarna hebben we nog een schoonmaakploeg nodig voor het schoon achter laten van de woning voor de huurders. Dus als iemand zin heeft om gezellig een paar uurtjes te helpen, dan is die welkom. De exacte dag en tijdstip zullen we dan nog doorgeven. Dan zorgen wij voor de koffie en wat lekkers!!!

Wij hebben 18 oktober de planning om te vertrekken. Dat betekent dat we 18 dagen onderdak hebben bij familie. We willen dan op Toronto vliegen (ongeveer 7 uur) en daar een paar dagen blijven en wat rond rijden en de hectiek van de afgelopen tijd even achter ons laten. En uiteraard ook even de emoties van het afscheid van familie en vrienden op ons in laten werken. Want die gaan we natuurlijk missen.

Vervolgens vliegen we op 22 oktober door naar Winnipeg, ongeveer 2½ uur, en dan nog 2½ uur rijden met de auto naar Brandon, onze eindbestemming. Een stad van ongeveer 47000 inwoners. We gaan nu op zoek naar een huurwoning en willen vragen of een Nederlandse makelaar, die daar al enige jaren woont en die we al hebben ontmoet, ons daarbij wil helpen. Tevens gaan we de komende tijd solliciteren op banen die vacant zijn.

Vanaf 1 oktober zullen we dus enige weken vanuit een koffer moeten leven. De laatste weken hier in Nederland, maar ook de eerste weken in Brandon, totdat de container met onze spulletjes aan komt. Totaal schatten we in dat het transport ongeveer een maand zal nemen, gemiddeld.
In Brandon hebben ze een hele mooie zomer gehad, maar nu is de nachtvorst ook al begonnen.

Het afscheidsfeest staat gepland op 16 oktober a.s. tussen 15.00 en 17.00 uur. Dus degene die het leuk vind om ons gedag te zeggen, is dan van harte welkom. Het feest is in Cafe De Ooievaar, Dorpsstraat 186 in Warmenhuizen. Geen kado's meenemen, want we leven dan vanaf 1 oktober vanuit de koffer. En de zeecontainer is dan al vertrokken.

Het is nu dan toch vreemd te bedenken dat we veel dingen nu voor het laatst gaan doen. De laatste periode op het werk, de laatste bezoekjes, de laatste..........zucht. Nee, nee, niet helemaal waar......we komen af en toe nog terug voor een bezoek, omdat we jullie zullen missen.

1 opmerking:

  1. Hallo,
    Wij zijn een gezin met twee zoontjes die emmigreerden op 1 Juli momenteel wonen we in Manitou.
    Veel geluk verder, wij komen uit Belgie.

    BeantwoordenVerwijderen