woensdag 28 september 2011

Een leeg huis

We waren nog maar net een half uur opgestaan toen de truck kwam om 07.30 uur. Het was rustig op de weg, dus hij was er eerder dan gepland. Maar met een kop koffie voor de chauffeur, konden wij de laatste voorbereidingen treffen om de container te gaan laden.

Om iets voor half 9 begonnen met laden en met de aanwijzingen van de chauffeur was de klus om 10.15 uur geklaard. Mooi binnen de tijd dus. We hadden wat mensen die ons hebben geholpen. En alles pastte er ruim in. Dat viel ons alles mee. Toen, zoals beloofd, koffie met vlaai genomen bij de buurvrouw. Want ja, de stoelen waren nu op transport.

Ondertussen waren er enkele mensen gekomen om te helpen met het schoonmaken van de woning. Ook dat ging als een speer, dus we waren vroeg in de middag al klaar voor vandaag. Het weer zat vandaag ook enorm mee. Het was windstil en strak blauwe lucht. Dus heerlijk met z'n allen buiten koffie gedronken en gegeten.
Daarna zijn we lekker in het zonnetje gaan zitten, om even alle stress los te laten.

De makelaar in Brandon heeft ondertussen ook een tijdelijke huurwoning gevonden.

Het adres wordt:
35 28th street N
Brandon, Manitoba, Canada
R7B 4E9

Kevin zijn aanvraag voor emigratie is inmiddels "in process". Dat betekent dat hij binnenkort zijn oproep voor de medische keuring kan verwachten. Hopelijk kan hij deze dus nog in Nederland ondergaan. Dan is zijn proces ook bijna afgerond. Hij gaat nu wel met ons mee naar Brandon, maar als toerist. Hij kan dus nog geen BSN nummer aanvragen en dus nog niet werken of een zorgverzekering aanvragen. We hadden dan maar bedacht dat hij voorlopig huisman wordt.

We slapen nog twee nachten in ons huis in Abbekerk en dan gaan we naar ons tijdelijk verblijf in Warmenhuizen. Kunnen we nog even rustig afscheid nemen van Abbekerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten