dinsdag 24 augustus 2010

Sail Amsterdam

Zaterdag hebben we weer een mooi Hollands dagje uit gehad. Naar de Sail in Amsterdam. Rosanne, Erno en ik (Caroline). We werden uitgenodigd door de accountmanager van de Nationale Nederlanden, een zakenrelatie van De Hypotheekadviseur, waar ik werk. Dit evenement is maar eens in de vijf jaar, dus dit was een buitenkansje.
Om 12.00 uur moesten we aanwezig zijn. We mochten met een van de zeilboten, de Thalassa (een "tall ship"), meevaren op het IJ, langs alle andere boten: replica's, tall ships, marineschepen, moderne schepen. We hadden een lunchbuffet, hapjes en drankjes aan boord. Er was een accordeonist en gitarist, die zeemansliederen ten gehore brachten. En een goochelaar voor de kinderen.
Het was een drukte van jewelste. Aan elke kant van de boot zag je op de kade de menigte, in rijen dik. De sfeer was, alsof het Nederlands elftal de WK had gewonnen. Op het water allerlei boten door elkaar. Op een gegeven moment lag het helemaal vast van de grote en kleine boten door elkaar. Dit kwam even aan op echte stuurmanskunst. De mensen op de kleinere bootjes liepen zenuwachtig met de stootkussens heen en weer, om beschadiging aan hun boot te voorkomen. Er werden veel foto's van onze boot genomen, omdat het ook een van de mooie exemplaren was. Wat een eer om hierop te mogen varen. De mooiste tall ship was toch wel de Amerigo-Vespucci uit Italiƫ.
Van 13.00 tot 17.00 uur zijn we op het water geweest. Het was geweldig om mee te maken.
Rosanne heeft een nieuwe spiegelreflex camera gekocht. Deze kon ze mooi uitproberen op deze dag, voordat ze een maand naar haar broer gaat in BC, Canada. En mooie foto's dat ie maakt. Zie fotoboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten