donderdag 1 augustus 2013

Laatste bericht vanuit Manitoba

Zo, we hebben allemaal de laatste werkdag gehad hier in Manitoba. Morgen nog een dag met wat kleine regel klusjes en dan gaan we vrijdag de vrachtwagen laden. Het is nu een grote bende in huis. Overal dozen. Maar ach, nog een paar dagen en dan zijn we daar ook weer doorheen. Ik schrijf dit laatste berichtje nog even vanaf hier, want vanaf morgen hebben we tijdelijk even geen internet meer.

Ik moet nodig schrijven op mijn blog, dat het hier in Manitoba meestal niet regent, dat we over het algemeen mooie en warme zomers hebben en strenge lange winters. Nou, we zijn er nu achter dat het ook anders kan zijn. We hebben beide extremen gehad in de zomer en de winter. De eerste winter was mild met weinig sneeuw. De winter was ook verbazend kort. De zomer was warm en droog.
De afgelopen winter was lang en streng met veel sneeuw. Deze zomer is vrij nat en lang niet zo warm dan vorig jaar, tot nu toe. Beetje Nederlands eigenlijk wel.
Ten zuiden van Brandon hebben we behoorlijk slecht weer gehad. En aangezien we hier veel agrariërs hebben, is daar de oogst al mislukt, omdat de gewassen beschadigd zijn door hagelbuien. De boeren kunnen zich hiervoor verzekeren, maar als men dat niet heeft, is er dus even geen inkomen dit jaar. En dat is zuur.
En omdat veel huizen hier een verdieping in de grond hebben, zoals een kelder, zijn er ook veel mensen die de pompen in de aanslag houden, om te voorkomen dat het regenwater de kelder in komt. Ik heb deze week klanten gesproken, die het water al uit de basement (kelder) aan het pompen waren.
Tja, heel raar weer hier dus. Maar ja, moeder natuur hebben we niet in de hand, hè?


Afgelopen zondag hebben we nog een gezellige BBQ gehad in een park hier in Brandon met allemaal Nederlandse emigranten uit de omgeving. Deze was georganiseerd door twee gezinnen. En omdat wij toch nog niet vertrokken zijn en we toch ook moeten eten, tussen het dozen inpakken door, besloten we ook nog te gaan. Ook al hadden wij thuis onze afscheidsborrel al gehouden.
Kevin was jarig en we gaan verhuizen, dus het was een gezellige verjaardag en een mooie afsluiting voor ons hier in Brandon en Manitoba.
Kwam ik tegen onderweg op de snelweg: Verhuizen? Waar wil je 'm hebben? En 't schuurtje moet ook mee!!

3 opmerkingen:

  1. Ziet er gezellig uit, die BBQ!

    Voor jullie hopelijk een goede verhuizing zonder rare weersomstandigheden, rij voorzichtig en natuurlijk....
    ........WELCOME TO ONTARIO!!!..........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veilige verhuizing en veel succes en geluk in Ontario!
    -Anja & Rene-

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeie reis en welkom 'buren',
    Cecilia en Peter.

    BeantwoordenVerwijderen