dinsdag 3 mei 2011

De bevestiging

Nou, nou, nou........Je wilt het vast niet geloven, maar er is vandaag een brief bij ons bezorgd uit Berlijn. Maar wel een kleintje, hoor. Het blijkt alleen maar een bevestiging van de ontvangst van onze aanvraag te zijn. Nou, geweldig dan. Onze aanvraag was daar al op 7 februari aangekomen. En deze bevestiging is gemaakt op 5 april, gestempeld op 28 april en vandaag, 3 mei, bij ons bezorgd. Pppppffffff.........Het duurt effe, maar dan heb je ook wat!!!!

In de brief staat, dat er in de tussentijd nog van alles kan gebeuren:
-ze kunnen vragen om extra documenten,
-dat we moeten komen voor een interview,
-oproep medische keuring, (doe deze maar!!!)
-of een goedkeuring of afwijzing.
Er staat ook dat we ons nu kunnen gaan voorbereiden op de aankomst in Canada, met onder andere het zoeken naar een baan etc. (Ja, ja, dacht het effe niet dus. Eerst meer zekerheid!!!)

Tussentijds mogen we geen contact met ze opnemen over de stand van zaken van ons dossier. Maar als we binnen 6 maanden nog niets hebben gehoord, mogen we een mail sturen. Dus we verwachten binnen deze termijn wel iets meer te weten.
Op de site van de ambassade kunnen we ook volgen hoe het staat met ons dossier. Er staat nu nog steeds: Application received (Aanvraag ontvangen), maar hopelijk staat er binnenkort: In Process (in behandeling), want dan kunnen we weer post verwachten dus.

Nou, hier moeten we het tot dusverre even mee doen.
Wat betreft de verkoop van het huis...........het is stil.

Rosanne gaat donderdag, 5 mei, weer eens voor een maand naar Canada, en dit keer naar Ontario, Toronto. Ze gaat daar een vriend bezoeken, die daar een voetbalcontract heeft voor 2 jaar. Heerlijk weer een maandje genieten van weer een ander deel van Canada. Haar studie modestyliste is bijna klaar, maar het restant kan ze vanuit daar via e-mail doen. En 18 mei is de diploma uitreiking, maar dat gaat ze helaas dus niet mee maken. Wordt wel opgestuurd dan waarschijnlijk.

We gaan voor het visum, maar hoe we het gaan doen, gaan we tegen die tijd beslissen. Daarmee bedoel ik: Dat we op dat moment gaan zien:
-of een van de kinderen een relatie heeft
-of het huis is verkocht
-of het huis is verhuurd

Aan de hand hiervan, maken we een beslissing of we naar Canada gaan of niet. Zodra de medische keuring er is, hebben we in totaal nog 4 jaar om daar over na te denken. Dus........komt tijd, komt raad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten