zondag 1 september 2013

Bijna al weer een maand in Ontario


Tja, de tijd vliegt. Maar het wordt nodig tijd om weer eens te laten weten, hoe het in onze nieuwe omgeving gaat. 
Totdat Rosanne naar Azië vertrok op 15 augustus, hebben we niet veel gedaan, behalve genieten van de tijd dat ze nog bij ons was. We hebben de omgeving een beetje verkend, zodat Rosanne een beetje een idee heeft, waar wij nu wonen. Omdat zij natuurlijk niet terug komt naar Ontario, na terugkomst van haar reis in december, maar voorlopig verder leeft in Manitoba.





Daarna zijn we begonnen met de papieren rompslomp, wat deze verhuizing allemaal met zich mee brengt. Je zou zeggen, Canada is toch één land. Ja, dat klopt, maar iedere provincie heeft zijn eigen regels. Alle herinneringen van de eerste tijd dat we in Manitoba waren, komen weer boven. O ja, ik heet gewoon weer Cornelia Dekker en ben kennelijk niet meer getrouwd. Whatever, ze maken er maar van wat ze willen. Ik vind alles best en maak me er niet meer druk om.
Ook hebben we er extra drukte bij. De jongens zouden volgend jaar met een eigen hoveniers bedrijf beginnen, maar omdat er al werk naar ze toe komt, gaan ze er nu mee beginnen. En dat geeft ook het nodige regelwerk er bij.
Er zijn heel veel mensen uit Toronto, die hier in de omgeving een tweede woning hebben om te recreëren. (vanwege heuvels, bos, water, zon en strand) Dus er is heel veel tuinaanleg en -onderhouds werk te doen. Daarom proberen de jongens de mogelijke klussen nog maar mee te pakken voor de winter. Ze weten inmiddels de leveranciers te vinden van alle materialen. Voor de eerste klus is alles besteld en ze beginnen dinsdag. Want maandag is hier een vrije dag (Labour Day).
Ik heb wat sollicitaties lopen sinds afgelopen week. We zullen afwachten of er iets uit komt. Ondertussen kijk ik gewoon verder, wat er aan mogelijkheden zijn.

We hebben al aardig wat contacten gemaakt met diverse ex-Nederlanders. (Allemaal van 1 familie) Die helpen ons goed op weg met opstarten. En dat is toch lekker. Dat scheelt veel onderzoekswerk.
Het zijn groente telers, dus we worden verwend met verse groente en fruit. Heerlijk.


We wonen heerlijk buitenaf, al is het wel langs een drukke weg, die leid naar Georgian Bay en het strand. Veel toeristen dus. Ja, het verkeer is hier behoorlijk drukker, dan in Manitoba. Er is ook veel te doen. We hebben Tall Ships bekeken langs het strand en zijn mee genomen naar een BBQ bij die familie. En zo zullen we ons ook hier weer settelen. Het erf is groot, dus we hebben wel wat te onderhouden. Maar met twee hoveniers moet dat toch lukken, nietwaar?
Rosanne vermaakt zich goed in het verre Azië. Ze heeft al veel andere reizigers gesproken van over de hele wereld. Ze hoort hun ervaringen aan en komt sommigen later weer tegen. Ze reist voorlopig samen met een jongen die ze kent vanuit Nederland. Ze heeft al geprobeerd te kite surfen en heeft in een onderkomen aan het strand geslapen. En super goedkoop natuurlijk. Ze rijden op een gehuurde motor hier en daar heen met zijn tweeën. Ze zegt dat ze al super mooie foto's heeft gemaakt. Morgen verlaten ze Sri Lanka en dan vliegen ze naar Nepal. Daarna staat Indonesië, Cambodja en Laos nog op het programma, geloof ik.

Kevin heeft ook al wat jongens van zijn leeftijd ontmoet, en zij gaan zo af en toe samen op stap. Vorige week zijn ze rodelend de Blue Mountains af gegaan. En hard dat dat ging. Daarna hebben ze mini golf gespeeld en ergens wat gegeten. Ook hebben ze een baseball wedstrijd, golfen, de film en naar een bar nog in de planning voor de komende weken. Dus die vermaken zich goed.
Kevin doet nu 3x in de week aan Crossfit. Een soort conditie training in groepjes. Het is pittig, maar wel lekker om zo bezig te zijn.

Vorig weekend zijn Anja en Rens op visite geweest en kwamen ons welkom heten. Die wonen ongeveer 5 kwartier bij ons vandaan. De jongens hebben tijdens hun oriëntatiereis door Ontario, afgelopen maart, bij hen onderdak gekregen en zij hebben ze van veel informatie voorzien.

Erno is inmiddels geïntroduceerd bij een kaartclubje op de woensdagavonden. De meesten zijn van Nederlandse ouders, maar spreken zelf nauwelijks Nederlands. Dus goeie oefening voor Erno zijn taalontwikkeling.
 

2 opmerkingen:

  1. "Like" om in Facebook termen te spreken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te zien hebben jullie nu eindelijk je plek gevonden!!!
    Goed om te lezen dat het werk komt "aanwaaien" voor de mannen, beter kun je het niet hebben toch?
    En ach, ook jij vind nog wel een baan....en kan nu voorlopig effe uitblazen;)

    Hier ook alles een beetje op orde, dus misschien zien jullie ons deze maand of wellicht volgende wel eens verschijnen!!!

    Groetjes,
    PJ en Caroline!

    BeantwoordenVerwijderen