dinsdag 5 oktober 2010

Wat een feest!!!

We hebben het al weer gehad, afgelopen zondag, 3 oktober. De reünie van de familie Dekker. En wat was het gezellig!!! Op twee personen na was iedereen er. De ooms, tantes, neven en nichten hebben elkaar weer lekker kunnen zien en spreken. De laatste keer was in 1999. En aangezien de drie ooms al weer 74, 79 en 85 jaar zijn en een tante 86 jaar, zijn we bevoorrecht dat ook zij er bij aanwezig konden zijn, in een nog goede gezondheid. Ook zij genoten zienderogen van de gehele kroost bij elkaar. Iedereen was heel enthousiast en oprecht in elkaar geïnteresseerd. Dat geeft je veel voldoening, als je het georganiseerd hebt.
We hoorden van diverse neven en nichten dat de Dekkers toch wel een open volkje zijn en van gezelligheid houden. Dat kwam toch wel naar voren en wat een ondernemers allemaal, als je hoorde wat iedereen voor beroep en/of hobbies heeft! Geen stilzitters. Zo zie je maar, dat familie toch belangrijk is en dat, ook al zie je sommigen nooit, je toch veel in elkaar herkent, omdat je op dezelfde manier bent opgevoed en opgegroeid en met dezelfde humor.(Heel belangrijk) En daardoor raak je toch heel gemakkelijk met elkaar in gesprek.

Ook deden een neef en mijn vader een paar Westfriese sketches van Kees Stet. Dat sloeg ook goed aan bij iedereen en het werd zelfs "legendarisch" genoemd. Ik was licht ontroerd om neef Jan en mijn vader zo te zien. Geweldig.

Het feest is ontzettend geslaagd, dus voor herhaling vatbaar. De bedoeling is om het niet weer 11 jaar te laten duren, voordat de volgende reünie wordt georganiseerd. Wellicht dat we dan vanuit Canada een vlucht moeten boeken om hierbij weer aanwezig te kunnen zijn. Maar als we volgend jaar gaan vertrekken naar Canada, dan hebben we deze herinnering alvast in de pocket. En wel een hele dierbare.

1 opmerking: